Hallå, jag är här….

Okej, vart ska jag börja!?

Förmodligen från början, men måste först meddela att jag har haft stor längtan till att få skriva av mig för det var länge sedan jag hade chans att göra det.

Sitter nu här nere i paradiset och det börjar bli mörkt ute. Det visar på att klockan slagit snart över elva på kvällen. Lite svårt att styra tangenterna och det beror inte på att jag är över trött eller något annat annat utan att jag sitter på makens MacBookPro och det är inte som min lilla efter längtande dator hemma inte. Men efter lite kväller framför den här kanske det rent av kommer bli bra för mammarika att få in i skallen dessa tangenter också.

Jo, det har redan varit midsommar för familjen Jonsson och den tillbringade vi som vanligt med våra kära vänner nere vid kusten. Närmare bestämt utanför Halmstad och vackra Haverdal. Dessvärre var det lite mer svenskt klassiskt midsommarväder än i fjol så det vart inte någon promenad bort till hembygdsgården och midsommarstångdans för barnen. Men de verkade inte tycka det var tråkigt för det vart ingen so frågade efter det.

Däremot tog gubbarna och gick ut i regent för att göra den årliga minigolfrundan och i år kom inte min kära make sist som han gjorde förra gången… Stolt fru, stolt fru, stolt fru… Lika bra att skriva det nu för jag har inte en aning när jag kan skriva det igen….

På lördag for vi sen till torpet/paradiset för att äntligen ta den efterlängtade semestrn. Det var så skönt och här i paradiset väntade ju familjen Haugen/Ojala på oss med en god middag. Tänk vad skönt att komma till dukat bord när man är trött och hungrig. Fast barnen var nog mer leksugna än hungriga efter några timmar i bilen.

 

Ja, nu är det onsdag kväll och familjen Haugen/Ojala har begett sig hemåt Norrahammar för att arbeta de sista dagarna innan de dra till Soumiland och firar semester med de finska myggorna. Tänk att de ska åka ända upp i detta avlånga land innan de far in till Finland och kan börja sin semester där.

Idag har vi även haft celebert besök från familjen Elvbäcken i Knishult, alltid lika kul att träffa dem och idag så vart även Krille med för första gången, det gillar vi. Nu hoppas vi på fler spontana besök av denna härliga fina familj om fyra (fast katten fick stanna hemma).

I morgon ska vi efter dagen ta och packa in lite grejer för att åka hem till gräddhyllan för på fredag är det begravning för lilla mormor. Mina kära svärpäron kommer ner och umgås med Liam och Noel under dagen medan jag och Thomas tar ett sista farväl lilla mormor.

Därefter så far vi nog ner igen till paradiset och låter hjärna vila efter en lång och sorgsen fredag. Sen kommer vi allt ta dagarna lite som kommer för det är ju just det som är semester.

Men nu till lite skryt för mammarika om mammarika till mammarika…. Jag gjorde en liten sommartårta igår som vi mumsade på och när vi alla sitter där utan Outi som var på jobb så säger rara lilla Alexander till mig: Vet du Icka att du gör mycket godare tårta än mamma, men säg inte att jag sagt det!

Underbart, jag vill ju bara skrika ut det. Får men en sådan komplimang vill man ju inte spara på det utan få ut det så varenda människa får höra det!!!

Barnen har redan badat här även om det inte är super varmt. Men bara jag slipper hoppa i så får de bada så möe de vill när vi hinner sitta bredvid och titta på blötdjuren. Saknar dock en skön liten solstol som jag kan sätta mig i och läsa lite bok medan solen (om det nu finns någon sol vill säga mellan regnskurarna) tar på mina vita åderbrocksben… Ja, fy f…n jag har börjat få åderbrock, jag som har kunnat skryta för mina åderbrocksväninnor att jag inte har det. Nu har jag fått det själv och det är ju inte direkt snyggt… Snyft i stort!!!!

Men jag kan ju glädja mig att jag inte har grått hår och rynkor än i alla fall…. Mooohaaaaa…

Nu till sängen och min bok. Den orkade jag inte öppna igår då det blev sent efter att jag följt med Outi och Tommy på bilbingo i Tidaholm igår. Tror vi landade klockan ett i natt och då var ögonen allt för trötta att lägga på en massa bokstäver.

Så ses snart och jösses vad skönt det var med lite skriverier igen!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.