Herr Kantarell stod vid dörren!

 

Pling, plong och alla i familjen Jonsson rusar till dörren en tidig söndagsmorgon. Tidig i alla fall för mig som önskade få sova bort hela dagen och vakna piggelin på måndag morgon.
Där klockan nio stod pappa med en hink med kantareller till mig, det blir man ju glad över och genast vart jag piggare. Liam fick en liten peng då han har fyllt 6 och vart glad över det, så glada att han frågade om vi inte kunde åka till affären direkt för att köpa något, men så snäll är inte mammarika en söndagsmorgon så det får vänta till en annan dag.
Igår fick Liam en knutte jacka i skinn av farbror Stefan och Anna, den har Noel gått och förälskat sig i så nu går han om kring med en förstor jacka och säger: Ni kan kalla mig Knutte!!! Kan inte annat än skratta för när jag frågade Noel vad en knutte är så sa han: Det är sådana som är elaka och tuffa…
Idag är det åter igen en blöt dag på gräddhyllan, solen lyser med sin frånvaro som vanligt. Jag börja ana att det inte finns någon högsommar längre här i Sverige, någon har stulit min högsommar från mig. Jag har haft många glada, roliga och soliga barnkalas när jag var liten sent i augusti och så var det alltid fint och varmt, men nu undrar jag om mina ska få vara med om det?!?!
Nu ska jag fånga dagen en stund…
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.