Hjärnsläpp & möe annat!

Igår när Outi var här så satte vi oss och tjöta så kom vi på lite gamla låter som vi lyssnade på mycket på förr. Men vad som är att man glömmer vad vissa grupper hette och det var inte bara jag.

Då kom vi på att de flesta grupper börjar på S inte för att vi vet det men vi fick för oss det. Så in på ginza och börja leta på alla grupper som börjar på S men icke som nicke att denna grupp med denna specifika låt fanns där. Då började vi tänka på vilka som var medlemmar och vad de hette och kom in på Bon Jovi men det var jag säker på att det inte var i den gruppen…

Men efter en halvtimme släppte denna hjärnsläpp och vi kom på vad gruppen hette och det var inte på S det började på. Nej långt ifrån, den började på R, R som i Rainbow och låten heter Tempel of the King. En mycket bra gammal balad av en gammal grupp…

Då kom vi långsöt in på en annan grupp som jag lyssnade mycket på som faktiskt finns kvar än idag, lite egen musik men så skön att lyssna på. Fast när jag tänker efter är det ju inte så långsökt för gitarristen startade ju Blackmore’s Night. De har gjort jätte många bra låtar att det inte går att välja. Ja det är lite kul med nostalgi och dess låtar som fanns och man tyckte om.

Ja, så mycket go musik det finns synd bara att man glömmer bort det. Men nu finns ju Spotify och det är jag glad för…

Rainbow var ett brittiskt hårdrocksband som bildades 1975. Gruppen bestod av gitarristen Ritchie Blackmore (som nyligen hade lämnat Deep Purple vid bildandet), och sångaren Ronnie James Dio, som tillsammans med övriga musiker i gruppen (Mickey Lee Soule, keyboard, Craig Gruber, bas, Gary Driscoll, trummor) tidigare ingått i Elf. Bandet spelade hårdrock med vissa inslag av engelsk klassisk musik.

År 1978 lämnade Dio gruppen, för att sjunga i Black Sabbath. Han ersattes av Graham Bonnet som medverkade på albumet Down to Earth varefter han i sin tur ersattes av Joe Lynn Turner. Bandet splittrades då Blackmore beslutat att återförenas med Deep Purple år 1984.

Ritchie Blackmore återuppväckte år 1994 namnet Rainbow, men denna gång med helt andra musiker än tidigare. Man släppte en skiva, Stranger in Us All 1995, som dock inte blev den succé man hoppats på, trots många starka spår som t ex ”Wolf to the Moon”, ”Hunting Humans” och inte minst ”Black Masquerade” (som blev en stor favorit bland många fans under den följande turnén). Blackmore splittrade det ”nya” Rainbow år 1997, för att starta ett nytt band, Blackmore’s Night.

Bandet återförenades i december 2008 under namnet Over the Rainbow tillsammans med Ritchie Blackmores son Jurgen Blackmore. De började turnera i februari 2009.

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.