Hjälp!

 

Jaha, då har mammarika suttit under en vit mysig och framför allt varm filt i en soffa som mammarika har valt med omsorg då den köptes in till mitt hem som jag faktiskt är väldigt nöjd med om jag får säga det själv.

Så där satt jag i soffan och mös framför tvn helt ensam då barnen sover och maken varit på jobbet. Vad tittade mammarika på då? Jo, på ”Den hemliga miljonären” som går på tisdagar på kanal 5.

Som vanligt kom det någon enstaka tår ner för kinden då mammarikas hjärta klappar på dessa utstötta människor i samhället… Ja, det är självförvållat för många men jag tror inte att de valde detta hemlösa som yrke den dagen de var små och fantiserade om vad de skulle bli när de blivit stora.

Nej, jag tror på att det är händelser i livet som gör så att det blir bra eller mindre bra och i vissa fall katastrofalt illa. Men man kan ändå se glöden i deras ögon för det lilla som en kopp kaffe, eller en sovplats i ett skjul som för min egen del inte skulle duga som en koja till mina barn.

Ja, mammarika tänker till och undra vad hon kan bidra med i samhället samtidigt som jag vet hur bra jag och min familj har det. Tak, värme, sängar, mat, jobb och kärlek!

Nu har maken kommit hem från jobbet och kylan, det var skönt att få se han en stund innan det är dags att sluta ögonen för den här tisdagen i mars, ja det är till och med den första dagen i mars och ytterligare en dag närmare våren, sommaren och värmen!

Med dessa tankar så avslutar jag med att säga ”Gonatt världen!”

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.