Hjulet snurrar…

Mm… härligt, vaknade och var faktiskt rätt pigg idag. den senaste tiden har jag varit så förbenat trött och därför var det skönt att vakna och inte känna det idag. Däremot, måste ju ha något och klanka ned på, så regnar det och inte lite heller.

Det smattrar på rutorna så man kan tror att jag har en hel trumorkester som övar någon smatterparad här hemma på gräddhyllan. Förutom smatterorkersten så har jag en Liam som har svårt att inte hålla tyst.

Att en sådan liten människa kan prata så mycket, eller fråga och tjata. det är för mig en gåta?! Har gett tusen förslag på vad han kan göra och inte är det något av dem som lockar. Fast visst har vi gjort lite nu på förmiddagen så att han har varit sysselsatt.

Det har gjorts ”veckans ord” och ”matteläxan”, nu återstår bara läsläxan men Liam är inte ett dugg sugen på att sätta sig och läsa nu. Han var mer sugen på att fixa sig en kopp te för sin hals. Å så klart gör han ju rätt i det, själv sitter jag med min andra kopp kaffe som snart har stillat mitt koffeinbehov.

Min lilla Noel var mer än stolt och glad över att få gå till skolan idag. Det är nämligen som han själv sa ”första gången han ska få gå hem själv”. Han tyckte att vi kunde göra så resten av tiden i skolan, fast att Liam och Noel inte gick hem samma tid. Vadå glad över att få vara själv?! I annars fall vill de alltid ha någon att umgås med, men inte på hemfärd från skolan visst.

Ska ju i och för sig ge mig ut och möta upp han vid ett tiden, som sagt navelsträngen är inte riktigt av från mammarikas sida. Ja, sen får vi se vad dagen har att komma med för oss här hemma på gräddhyllan.

Ska bli avbytt av Thomas strax innan fem, då ska jag på möte och Thomas slutar jobba. Lika så i morgon, då ska jag till gruvan och göra några timmar och det ska bli skönt det… Blir ju en aningen instängd även om jag gillar att vara hemma.

 

Nähä, om jag skulle ta och göra Liam glad… Han önskade att han skulle kunna få växla pengar från mig. Det är mycket prat om pengar och växla, från enkronor till femmor, från tjugolappar till femmor och från femmor till enkronor. Precis som ett litet ekorre hjul, men så bra för då lär han sig ju räkna lite under tiden. Pedagogisk lek tror jag det kallas…

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.