Högskola, polis & barn!

Idag sa Liam till mig när vi var på väg från skolan: ”Mamma, jag tänker inte börja på högskolan” Öh, vad menar Liam… Så mammarika frågar lite rart varför inte då? Svaret: ”Jo, det är faktiskt frivilligt, det sa min kompis Niklas” så då behöver jag ju inte det.

Helt sant tänkte mammarika men det kan man ju inte tala om för dem så mammarika gick in lite mer i denna diskussion.

Ja, sa jag till Liam det stämmer ju men då kommer Du ju inte få något jobb och har Du inget jobb får Du inga pengar. Då säger Noel att hans ak bli polis i alla fall och gå i skolan.

Det är tyst en liten stund och Liam säger att även han ska bli polis, Noel är snabb med och kommer på att de kan ju då gå på samma skola så har de varandra.

Men Liam är inte nöjd och säger att inte ska bli polis, utan han ska bli det hans kompis Niklas ska bli. Mammarika säger då i en förtrolig ton: Men Liam, är det inte bättre att gå sin egen väg och bli det man verkligen vill bli?

Det höll ju Liam med till slut sen vart det slut med et snacket och inte har mammarika en aning om vad som kom efter det.

Det enda mammarika vet nu är att det är mycket som rör sig i barnens små huvuden, det är mycket funderingar och frågor så mammarika kan själv bli nollad av allt hon får höra…

Men det är bara kul, för det får mammarika att le och le man är det bra för då blir livet så mycket bättre!

Slut, over and out!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.