Hostihost!!!

Morgonstund har guld i mun… Är det så det heter?

Men vilket fall som helst så har jag haft någorlunda morgonstund, med eller utan guld i min. Vaknade innan klockan ringde, två gånger till och med. Första gången då maken skulle upp för att bege sig till min favvo stad Göteborg och andra gången var det när Liam hade vaknat och satt igång med sin otroligt retliga hosa han har åtkommit sig.

Jag låg där en stund och funderade på om jag skulle ligga kvar eller om jag skulle gå upp, för inom sinom tid skulle jag ju ändå behöva ge mig upp från sängen. Tog inte så lång tid att bestämma sig då Liam bara hostade och hostade.

Upp och leta fram lite hostdämpande till Liam och sen full fräs med frullen. Hitta kläder till barnen och något som även jag kunde ta på mig.

Klart på nolltid, snälla barn jag har helt enkelt. Sen var det dags för morgonpromenaden ner till Liams skola och då behöver jag ha med mig Noel. Hade i bakhuvudet att detta inte skulle sluta bra då Noel inte är överförtjust i att knata i dalen.

Men det var här morgonstund har guld i mun. Vägen ner till skolan gick felfritt, inte något tjöt eller gnäll, goa ungar. Efter puss på kinden (undra hur länge till mammarika får ge Liam det, då det börjar bli pinsamt när mammarika vill pussas och kramas innan Liam får gå) och Noel och jag skulle nu börja vägen upp till förskolan då det var hans tur att få komma dit.

När mammarika är ledig så börjar Noel alltid 8:15 och Liam 8:00 så det blir ju att lämna av Liam vare sig Noel vill eller inte vill innan. Men som sagt Noel och jag började knata vägen upp i dalen med en motvind som hette duga. Och även här var det morgonstund, mer än väl. Noel var ju en sådan toppenknopp kille som knatade på och pratade om allt mellan himmel och gjord.

Det som nog mest lockade var nog teatern idag som han skulle vara med i och spela. Noel spelar trollet tinnitus som inte gillar oljud. Fick höra av fröken Anna igår när Noel skulle hem att han var suverän och så go när han var på scen, det är mitt lilla troll det!!!

Så en promenad på morgonen är guld värd har jag kommit på för när man väl kliver innanför portarna i sitt slott kan mammarika vara nöjd med att börjat dagen med det och med gott samvete sätta sig i soffan med lite gott kaffe, titta på tv medans tvätten blir vikt!!!

min syster kitty brukar ju gå upp tidigt, dels för att mata djuren och rasta dem och när jag tänkte på det fick jag en inre bild av hur det ser ut hos Kitty… Tja, spana in läget nere på undere gräddhyllan…………..

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.