Hysterisk fru!!!

Thomas kom hem och bytta av mig och jag tog bilen till Coop för att uträtta lite ärenden. Hemma igen och en glad Thomas som fått bestämma vad som skulle serveras till kvällsmaten, inte min favorit precis och definitivt inte en lördag, men, men vad gör man inte för familjen.

Vad Thomas önskade att äta och som jag så snällt köpte med mig från Coop när jag ända var där var helt enkelt Pommes och grillkorv, alltså vilken simpel lördagsmiddag men så uppskattad av mina tre favvo killar.
Precis innan vi skulle sätta fart med maten så blir det totalt tyst och mörkt i lägenheten, inte tillstymmelse till el någon stans… Tittade i proppskåpet och det visade sig att huvudströmmen vart av. Satte på den och jag skulle kolla till tvättmaskinen och den är stendöd. Nä fy tusan tänkte jag, inte vår nya tvättmaskin nu orkar jag inte mer med trasiga prylar jag lägger in mig snart…
Thomas kommer till undsättning för han vill inte ha en hysterisk fru och inte en gråtande fru heller. Men vad han än gjorde så vart det stendöd och jag fick räkna till 1000 och gilla läget, finns inte så mycket att göra en lördagskväll tidigt på gräddhyllan åt dessa teknikens prylar.
Thomas gick ut till köket i alla fall och skulle sätta på ugnen och det var då jag trodde vi var hemsökte för när han satte på ugnen tänds taklampan och stereon i köket starta… Hm, vad skumt och han vred av spisen igen.
Snälla spöken som släkte lampan och stängde av stereon, så Thomas vred på ugnen igen varpå taklampan tänds och stereon sätts på… Nu blev jag lite orolig och Thomas började irra omkring och sa sen att det är något som inte stämmer med vår el?!?!
Och det vill jag lova att det inte stämde någonstans, allt var lite konstigt och vi kan ju inte sätta på ugnen när allt annat går på så vi funderade en stund på vad vi skulle göra.
Jag gick upp till grannen och fick låna ugn och spis så maten skulle bli klar för nu började både Liam och Noel ge ton om att de var hungriga. Thomas ringde felanmälan på riksbyggen som skulle skicka ut en elektriker för så här gick det ju inte ha det och vi kan inte vänta tills på måndag heller. Thomas pratade om huvudsäkringen i källaren men trodde att den inte vart av för att det fortfarande vart ström hos oss fast då lite knasig ström.
Medans jag var hos grannen ovanför och fixade maten så kom elektrikern och vad gjorde han då? Jo, han gick raka vägen ner till källaren och kollade om huvudsäkringen hade gått… Och hade huvudsäkringen gått?? Japp, det hade den och Thomas tyckte detta var så pinsamt att han inte kunde lista ut det själv när han har viss utbildning i el…
Ja sa till Thomas det är väl bara att spela dum, lite som en blondin, de vet ju inte om att du är utbildad….
Efter maten så vart det mys med barnen innan sängen för de och efter det så frågade Thomas om inte jag kunde vara lite barmhärtig och spela TEKKEN med han på PS3:an och vad gör man inte för sin älskade make??! Så jag satte mig ner och spelade så Thomas fick spöa skiten ur mig och kunde känna sig som en man igen. Skönt att Thomas är så lättlurad att låta han tro att han fick vinna för han var bäst. Och tack vara det så har jag en glad man med sin stolthet i behåll… Kan bara göras av den smart kvinna…
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.