Idag är det inte en vanlig dag, idag är det fars dag!

Idag är det fars dag och då vill jag bara tala om att mina barn har en fantastiskt bra pappa och det är jag glad för…

Jag har en pappa som är helt otrolig, ja på många sätt. Så många sätt att det finns inte tid att skriva ner det på en, två eller fler dagar så jag nöjer mig med att bara tala om att han är fantastisk.

Thomas min kära make som då är far till Liam och Noel gör ett strålande arbete med att se till att de får den bästa miljön och kärlek som man kan ge och det är jag stolt över!

Så till pappa och Thomas, ha en underbara dag!!

Lite fakta om fars dag:

Fars dag är en högtid då barn firar sina fäder och inträffar i Sverige den andra söndagen i november. I flera andra länder firar barnen dagen även till minne av fäder och förfäder. Fars dag har sitt ursprung i 1910-talets USA. Initiativtagare var Mrs. John B. Dodd i Spokane, staten Washington, som ville hedra sin far Mr. William Smart för att denne ensam fostrat henne och hennes fem syskon på sin farm i Washington sedan hans hustru, då hon fött familjens sjätte barn, dött i barnsäng. Mrs. Dodds initiativ spred sig och redan 1924 förklarade president Calvin Coolidge att han stödde idén. Det skulle dock dröja ända till 1966 innan president Lyndon B. Johnson instiftade den tredje söndagen i juni som Fars Dag i hela USA.
Fars dag firades första gången den 19 juni1910 i Spokane, staten Washington. Seden kom till Sverige1931 och dagen firades till en början i juni även i övriga Norden. Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet senarelades tidpunkten för Fars dag till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag. Fars dag infaller därför numera på andra söndagen i november.
Fars dag firas samtidigt i Sverige, Finland och Norge. I Danmark firar man den 5 juni. I resten av världen kan Fars dag firas såväl i juni (USA och Storbritannien), augusti (Brasilien), september (Australien) som på Kristi himmelfärdsdag (i Tyskland). En del länder har tämligen nyligen flyttat den dag då Fars dag firas.
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.