Inredning!

altalt

I år har jag åter igen skaffat lite ny inredning inför advent och julen som nalkas runt hörnet.

alt

Min lilla tovade vätte hänger med året om men nu har han fått en mer synlig plats och i år får vätten stå på mitt engelska slagbord som gör sig i hörnet. Där finns en korg med lite tidningar och ett ljus som man kan sitta och titta i när man drömmer sig bort till en solig strand. För att få lite mer advents känsla finns en julstjärna även där.
alt

 

Köket som går i svart på väggarna tycker jag det passar med att blanda in lite röda färger. Så på bänken står en röd kruka med en amaryllis i som förhoppningsvis kommer att slå ut lagom till jul eller lite innan så vi kan njuta av den vackra skapelsen. Tre små ljus lyser upp den svart melerade bänken och det speglar sig jätte vakcert i mosaiken på väggen.

 
 

alt

 
I fönstret står mina svarta krukor med den silvriga listen runt och nu har jag även där två fina stora julstjärnor. De gamla blommorna åkte i soporna så efter jul gäller det att hitta något nytt som kommer att trivas i köket.
alt

 

Idag införskaffade jag mig en ny adventsljusstake som jag är jätte nöjd med. Visste inte först vart jag skulle ha den för det har skett något otroligt jag har köpt två nya för i år och det är rekord. Jag har länge kört med min adventsljusstake som jag köpte när jag flyttade hemifrån och det är många år sedan.

altalt

 

Men den jag har köpt och hämtat idag får stå på köksbordet och den andre som jag köpte för ett tag sedan står nu så fint i hallen. Det ihop med den röda julstjärnan på den gamla skänken ser inbjudande ut när man kommer in från ytterdörren. Synd bara att jag måste vänta att tända ett ljus tills på söndag.

 

alt

Var ju på blomsterlandet igår och skaffade lite julblommor och gjorde även en enkel dekoration av två hyacinter ihop med lite mossa. Enkelt och fint i en vit kruka som passar ihop med resten av inredningen i tv rummet.

alt

 

 

 

En liten julstjärna i en liten svart kruka står intill den digitala fotramen för att få lite förg till det vita…

 

 
Det vita glasbordet fick en liten ny look med och där kom det en hyacint i genomskinlig hyacint vas. Närmare till jul kommer det bli en röd duk som kontrast till det vita.
alt
Till det passar ju även en vit orkidé ihop med röd amaryllis i en smal lång vit kruka som nu står prydligt i fönstret. Ska även skaffa till fönstret i tv rummet en julbelysning men har inte hittat något än som jag vill ha.
alt
 

Även balkongen har fått sig ett litet lyft efter en grovstädning. den årliga lilla enen har kommit på plats och till det en vas med vita tulpaner, men dock ej levande… Lilla tomten är ett ljus som jag fick när jag avslutade en anställning för några år sedan av min chef. Duken, ja den är inte så vacker men den är lite julig och den var en av mina första juldukar jag köpte själv till mitt hem när jag flyttade hemifrån. Så den har hängt med ett tag kan man säga men nu gjort sitt inomhus.

alt

Så lite och så mysigt det kan bli när man piffar upp hemmet. Vi får se vad som mer kommer att komma upp ju närmare julen vi kommer. Kanske vi ska ha en riktig gran i år, har ju kört med plast nu… Vi får se om jag finner någon fin på torpet som vi släpar hem?!?!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.