Internationella Kvinnodagen!

Igår var det den 8 mars 2010 och den internationella kvinnodagen. Den dagen då man ska ha oss kvinnor i tanken. Inte för att jag är någon storfirare men så klart om man blir påmind att tänker på det. Nu kanske det inte är så hemskt mycket förtryckt och annat otäckt just i Sverige men det finns andra delar av världen som absolut måste få till det bättre för kvinnorna! Jag är inte någon rödstrumpa för jag gillar inte att skotta, bära skrot eller tvätta bilden, det kan gott och väl Thomas göra. jag gillar heller inte när Thomas inskränker för mycket på vissa saker i hemmet som till exempel att välja och vraka för mycket i inredningen. Alltså är jag nog en rätt sund person, inte för mycket åt något håll. Det är bra om män hjälper till då båda arbetar i hemmet men om männen sköter vissa delar mer så kan kvinnan sköta vissa delar mer av en annan syssla, det är min personliga åsikt…

…Så Thomas får fortsätta att tvätta bilen och jag, ja jag gör väl allt det där andra som är så tråkigt hemma…alt

Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Datumet firas också av Förenta nationerna (FN) och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.

I en del länder firas dagen genom att kvinnor får presenter och blommor och ett ”grattis på kvinnodagen” – en gest som dock många reagerar mot, då de knappast anser att det finns anledning att gratulera kvinnor på en dag som uppmärksammar ojämställdheten i samhället.

Men för min egen del så tycker jag att lite uppskattning av blommor, choklad och annat härligt absolut inte är fel. För vem gillar inte det!?!?

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.