Isprinsessa, eller va det en valross?!

Även idag har det varit en fantastisk dag här nere i paradiset. Har i och för sig tagit mig en tripp in till staden Jönköping för att kolla så folket finns kvar när jag väl ska vända tillbaks.. .Näe, så var det ju inte om jag ska vara ärlig.. .Hehe, skulle ju kolla in posten på gräddhyllan och så var jag även med Outi för att tanka lite gas (här är vi miljövänliga så in i bomben).

 

 

 

Sen ville min kära make att vi skulle ta vägen förbi Biltema för att även han skulle få sin kvot av nöje uppfylld. Och vad kan hans nöje vara förutom mig?! Så klart, det är ju sladdar, sladdar och kontakter…

Men detta tog dock inte hela dagen, vi vart tillbaks redan innan lunch (det kan bero på att vi har en Liam som har fått för sig vakna klockan fem nu för tiden) så sovmorgon har vi inte och har vi inte sovmorgon så blir det ju att gå upp tidigt och går man upp tidigt så kommer man iväg redan på morgonen.

Hem kom vi och barnen som hade varit ute i snön började bli lite hungriga. Så skala potatis och på med dem på vedspisen… Så perfekt att göra mat på den. Får plats hur många som helst grytor på den och det var ju tur.

 

 

 

 

 

För det vart grillade chickenvings, kokt potatis, smörkokt majs, brysselkol, stekta kantareller, rårörda lingon (som för övrigt svärmor och svärfar plockat till oss) och sist men inte minst brunsås, äkta pulversås från någon billig kedja…

Mätta och goa blev vi alla förutom Outi som inte han stanna kvar utan skulle iväg på ett jobbärende till. Men hon var inte borta allt för länge, tror nämligen hon kände doften från min exklusiva middag ända bort till Ulricehamn som hon skulle till.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det brukar egentligen inte vara jag som står för matlagningen när Outi är i paradiset, för Outi bara älskar att slava vid spisen för vår skull. Men hon är ju inte bara mamma, hon är ju även chef och det en busy kvinna.. (eller är det så att hon bara ska viktig inför sin bästa väninnan ickapickapö?)

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag, mammarika tog en tripp in till Limmared efter maten för att göra Återbruken en sväng när det väl var öppet. Köpte dock inga böcker idag, kom på att jag borde nog läsa ut de 50 som jag har kvar sen tidigare inköp och gåvor innan det är dags att fylla på. Men jag hittade en liten charmig skål som var lite retro 60-tal och en liten silverfat att ställa ett stort ljus här i stugan.

Barnen åkte även idag skridskor, så himla kul de har det på dagarna på detta lilla sportlov. När Outi kom hem hoppade även hon i skrillorna för att dra en vurpa eller två inför skrattande små barn. När jag kom hem och såg barnen på isen trodde jag först att det hade kommit loss en valross från Borås Djurpark, men vid en närmare titt såg jag ju att det var bästaste Outi själv som lekte barndomsdrömmar om att bli en ”Isprinsessa”

Idag så gjorde jag lite mysigt till hunden Olle, det var dags att byta lite filtar till nya fräscha i hundkojan. Så glad han blev, han sken upp som en solstråle lille Olle. Förutom att vara snäll mot hundarna så gick jag loss på att hänga talgbollar lite varstans till de små fåglarna som inte vill flytta till värmen över den långa, kalla och vita vinter vi har. Nu kommer det att krylla av dem här och det är helt underbart att höra alla små fåglar kvittra här nere i paradiset.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.