Jag har hittat en svamp!

Idag har det hänt mycket i mitt liv och jag känner mig berikad av glädjen som varit idag. Det började ju rätt tidigt med att Teo kom på besök för vi skulle ju passa han någon timme. Så det vart bara att gå upp och se glad ut, fast jag tror nog att vi hade fått gå upp även om inte Teo hade kommit då Liam och Noel ville ha både uppmärksamhet och frukost.
Noel och Teo lekte på bra och Liam vart nog lite utanför då Noel och Teo är rätt tajta. Tänkte lite för mig själv att när Liam och Pascal leker så är det ofta så att inte Noel får vara med så idag vart det ombytta roller helt enkelt och det var en ny erfarenhet för Liam upptäckte jag. Liam kom nämligen till mig och sa att han inte fick vara med och Leka med Teo och Noel, det har han aldrig gjort innan. Kanske en nyttig erfarenhet, vem vet, inte jag?!?!
Men mammarika har bra knep så jag tog fram Playdo leran så alla kunde vara med och vilka barn älskar inte att klabba med lera?!? Mina gör det, Teo gjorde det och de vart ju sams och skrattade mest hela tiden. Men som alla har fått erfara någon gång i tiden så är det när man har som mest roligt så är det dags att bryta, så var det även idag.
De var ivriga att öppna denna nya förpackning som Noel fick i födelsedagspresent av Kitty och Alice och mammarika fick inte hjälpa till, inte till en börja i alla fall. Så här tar de i så de nästan ski… på sig!
Noel och Teo har ju en fantastisk fantasi och jag har inte en aning om vart de får allt roligt ifrån. Men när jag gick här så rätt var det var kom de två med varsina shorts på huvudet och hade jätte skoj. Tur var att kameran fanns tillhands så man kan fånga lite på bild.
Noel och Thomas åkte då iväg till tennisen och där fick Thomas erfara något nytt, ja även jag och för Noels del vart det nog inte så bra. Fast det blev det ju när jag tänker efter då vi inte gjorde så stor affär av det hela.
När de kom dit kom Noel på att han dels hade glömt sin gröna Adidas jacka och på det hade han tagit på sig sin AC/DC tröja vilken man visst inte kunde spela i. Det vart helt fel och Noel blev helt till sig av blyghet. Så i stället för att sätta press på Noel och göra så han kanske aldrig vill spela tennis igen åkte de hem och vi glömde hela grejen och det tror jag nog var bra för Noel. För när han blir förlägen och inte vill vara med så är det bättre att avvakta och jag vet ju att Noel älskar att spela och har inte varit blyg innan så det var helt enkelt fel tröja och fel dag. På så vis han Noel få leka en stund med Pascal som vid det här laget hade kommit med mamma Katta.
Attans vad en ledig förmiddag kan rusa på, klockan blev 12 och det var dags för mammarika att gå ner och öppna Hästskons första bokbytardag. Vilken uppskattning det var, det var så kul. Så de böcker jag tömde i min bokhylla här hemma var inte svårt att fylla upp igen med nya. Det var så kul och uppskattat så nu kommer Inger och jag köra en bokbytardag nästa år igen. Folk sa att det skulle spara böcker redan nu till det, i like helt enkelt.
Det blev ju en himla massa böcker över för min granne ovanför och jag hade ju säkert lagt in 50 böcker var. Sen kom det en till i föreningen som hade tre lass med sig så det blev ju lite som sagt var. Men dessa böcker kommer icke att gå till spillo inte för vi har packat ner de tills nästa gång så det finns lite böcker från början och det inte ser så tomt ut.
Thomas fick allt vara med och hjälpa till lite med, han fick vara med på det som inte var så skoj… Bära kartonger med böcker till föreningens styrelselokal i förvaring tills nästa år. Ja, se idéer är toppen och går det att utföra så kan man glädja både sig själv och andra!
Liam och Noel fick även testa på att låna böcker i bokbilen och det tror jag kommer bli en fortsättning som vi kommer hålla på med. De var så nöjda och stola över att ha fått låna böcker med ett eget kort tillsammans med pappa Thomas…

Liam kom ut super glad och ropar: Mamma, mamma jag har hittat en svamp!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.