Joe VS Ali

Är inte direkt någon boxare fantast men vet ju vem Muhammad Ali är. Han, hans staplade sig fram till olympiska elden och tände OS-facklan. Det är stort, verkligen. Men hur kom det sig att han vinglade och är som han är?!

Ja, det var väl så att när ärkerivalen Joe Frazier och Ali gjorde upp i sista matchen så fick ali så pass mycket stryk att kroppen la av.

Joe slog nog inte bara för att vinna, utan för att han ville ge igen för allt fult som Ali kallat och förtalat han med. Joe som blev kallad ”gorilla” ”Onkel Sam” och andra rasistiska och fula ord samlade på sig vrede och nu var det dags att ge igen till skrytmånsen Ali.

Ali var stor i orden och tog alltid ut segern i förskott. Tror i och för sig att man bör göra det så man har en chans att vinna. Förra matchen de gick vann Joe men Ali ville aldrig erkänna det och förnekade att det var vinst till Joe. Ali påtalade att Domaren som var ”vit” hade dömt vitt.

Den sista matchen som sändes i Manilla, mellan Ali och Joe satsade Joe att sinka Alis kropp. Slå ut njurar, lever, höfter och andra organ. Tiden skulle gynna amerikanerna så det vart ca 10:00 på fm då det var som varmast. Tror att temperaturen uppgick till 45 grader, så de kämpade även mot värmen.

Det slutade med att Ali vann matchen då Joe hörnman avbröt matchen efter 14e ronden. Hade matchen fortsatt hade troligt vis Joe vunnit. Ali hade vid flertal gånger sagt till sina hörnmän att han inte fattade hur Joe orkade stå upp.

Det som inte någon mer visste var att Joe som hade mist nästan hela synen på ena ögat i tidigare matcher i ungdomen vart nästan blind under de sista ronderna då det friska ögat svullnade upp och tog bort synen.

Så att han överlevde utan att bli knockad är vinst bara det.

Joe har inte förlåtit Ali än idag över de glåpord och galenskap som Ali gjort. Men han har sagt att precis innan man drar sista andetaget ber man Gud om förlåtelse och hoppas man blir hörd.

Ali däremot bad Joes närmaste man att komma till hans omklädningsrum direkt efter matchen när han kvicknat till efter att fallit ihop när domaren avbröt matchen. Han frågade om Joe son var med i publiken, vilket han var och han fick komma till Ali. Ali bad då sonen att framföra en ursäkt över sitt agerande och sina fula ord.

Joe säger idag, Ali vann titeln men jag gjorde det där och tittar på en Ali som har en icke fungerande kropp…

Bara lite onödigt vetande!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.