Julmys i stugan!!!

 

Hallå i skogen…

Japp nu är vi här hela bunten och så mysigt vi haft det. Det var mysfaktor 100 och lite till.

Kom ner runt tre tiden och allt var så vitt och fint. Möts av en gran utan för pappas hus som är lite juligt klädd med lysen.

Fortsätter fram till torpet och stiger ut. Utanför huset ser jag fyra snöbollar och frågar Markus vad det ska föreställa. Tja, sa Markus Outi försökte sig på att göra en snölyckta men den blev så där. Så ska man få något gjort är det lika bra att göra det själv. Det var det första mysprojektet jag satte igång med här.

Efter det gick jag in i stugan och blev glatt överraskad av allt julpyntande som de gjort inför vår myshelg. Outi stod i köket och förberädde all mat som vi skulle förtälja en stund senare.

Tommy Boy var nere på isen och skottade fram en skridskobana, Liam som älskar att vara ute och skotta sprang som blixten ner för att hugga i. Där nere vart de tills maten var klar.

När maten väl var klar kom Liam och Tommy glada över att ha gjort ett träningspass med all snö. Tommy hade sagt till Liam när de skulle gå av isen att ta det varligt för det är lite tunnare is intill kanten. Den som borde lytt det rådet vart nog Tommy Boy själv då det var han som fick bada foten och då gjorde han Liam väldigt glad som fick något kul att berätta.

Pappa kom bort hungrig och glad över att få lite social kontakt ute i skogen. Stugvärmen brassade på och inte var det kallare av att vi var många i stugan.

Man äter ju ofta mer än vad man ska på ett julbord och är det då ett julbord som är blandat med lite finska inslag så kan det ju inte bli bättre än bäst helt enkelt.

Barnen glada då de upptäckte att tomten varit här och lämnat små klappar till oss, det fanns en till oss alla… Ja, nu ska jag börja tror på tomten igen!!!

Thomas fick en bok med ”David Batra” ”Lappboken” som han högg in på snabbt. Det slutade med att Thomas satt och skrattade här så han tjöt av skratt, tårarna rann ner för kinden så jag ser fram mot att läsa någon dag.

Nu har barnen somnat in så gott och brasan knastra bakom mig. Var ute en stund i mörkret och tog foto på granen som Thomas och Markus var ute och högg till oss som vi sen pyntade med egna ljus. Jag är nästan religiös så mycket njuter jag av det här, woho!!!!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.