Kaffet rann ut & fästingen satt fast!

En lång dag är åter över, fast jag kan göra den längre genom att vägra gå och lägga mig. Men troligen så kan jag nog inte hålla mig uppe allt för länge för John Blund hoppade på mig redan i morse.

Fick upp de halvt sovande barnen, ja med nöd och näppe för de var jätte trötta. Lite tandborstning och kläder på för att sedan bli lämnade på förskolan. Allt det gick som på räls men vad som hände därefter vet jag inte.

Kom till jobbet och kallt var det med i morse så in fort på kontoret och lastade av min väska och lite annat som jag gick och konkade på.

Tänkte att jag borde vakna till lite till och tidigt på jobbet var jag med så jag gick ut och satte på några koppar kaffe i den stora traktörkaffebryggaren. In igen på mitt kontor för att ta tag i dagen morgon sysslor. Började ringa runt och väcka lite folk och när jag pratade i telefonen med en av de så funderade jag över vad det var som lät och droppade så.
 
Ringde nästa och fortsatte fundera över vad det var som droppade ännu mera nu… Det var då jag kom på!!! KAFFET!!! Jag hade glömt sätta kannan under och allt mitt goa kaffe for över bänkar och golv, mellan spis och annan Bös som låg där.
 
Det var då jag fick raket fart för snart var det dags att gå ut på lite S.W.A.T insatts och jag hade kaffe rinnande i halva köket och inte en droppe i mig. Men kvinna som jag är organiserade jag upp det ganska bra tills jag kunde komma tillbaks lite senare och städa upp resten av vad jag inte han med i början.
 
Därefter så var väl dagen lite bättre förutom att det börja rinna i näsan nu, vet inte vad som är värst. När det är rinnande eller när det bildas väldigt täppa med kockor som man kan bända ut med en kofot??? Pest eller kolera?!
Nu har Marie på stan varit här och just i denna stund duschar hon och gör sig lite fin hos mig. Har lånat ut min dusch i den mån hon behöver ett tag nu, hennes toa ligger under renovering för de hittade mögel i hennes badrum. Men det var skönt med lite kvälls tjöt och sällskap. Det har varit lite ensamt på kvällarna när barnen sover.
 
Idag fick de gå och lägga sig lika tidigt som igår och i morgon har jag sagt att de får stanna hemma med mig när jag är ledig. De orkade ju inte med sig själva ens så trötta var de. Jag hittade en fästing på Liams kind som jag trodde hela eftermiddagen att det var smuts. Men efter ett bad och lite avtorkning så till min fasa såg jag att det var en sådan där varelse som hör hemma långt, långt ner i helvetet.
 
Den satt där och jag fick inte tag i den så jag sa till Liam att jag måste hämta en pincett för att få tag på den. Det var då han trodde jag skulle dra bort hela hans kind och Liam började skrika i högars sky: Nyp mig inte, hjääälp.. Försökte att få han att förstå att det inte är kinden jag ska ta bort utan den lilla jäkeln som sitter och suger blod på din kind. Så med nöd och näppe fick jag komma till och ta bort den lille rackaren.
alt
 
Sen kom efter svallningen när jag ville tvätta ren, oj, oj vad han höll på att dö. Han skrek rakt ut: ska du smörja mig, det gör ju så ont… Mm men fick även tvätta av och jag hoppas att det inte blir något konstigt efter detta.
 
Nu har även Maire lämnat mig ren och fin, ja hon luktade som en nyponros efter att ha tillbringat en stund inne i mitt badrum Så nu kan hon åka hem och sova gott…
 
Jag ska nog själv gå in och se om jag också kan komma ut och lukta nyponros. Har varit en lång och slitsam dag på jobbet och lite ståhej med trötta barn.
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.