Kinect i Paradiset!

Hemma igen på gräddhyllan. Borde vara i säng dådet nalkas gruvarbete i morgon. Har haft några kvalitetsdagar med Noel i paradiset, vårt härliga torp. Andra hälften stannade hemma på gräddhyllan för att kurera bort sina baskilusker som har fått för sig att bygga bo hos oss.

 

Jag tog med mig Noel i alla fall efter torsdagens lunchtid, närmare bestämt klockan 12.00. Stella behövde också lite lantlig luft i sina små lungor så hon fick följa med. Tur var att vi åkte så tidigt som vi gjorde, det vart nämligen helt utfruset i stugan min.

 

Men det fixade mammarika på ett kick. Först tände jag i kaminen och sen fick jag igång vedspisen efter lite rökhosta då spjället inte vill öppnas. Tur det finns tvättmaskin, för visst kändes en aningens röklukt om kläderna som man haft på sig.

Idag när vi åkte hem var det som bäst med värmen, nu så vart det perfekt och torpet hade fått upp sin härliga värme. Det bästa med vedspisen är att det håller sig till morgonen efter om man ställer in den på nollan. Då blir det inte så jobbigt att kliva upp på morgonen när det är lite småljumet där nere.

Outi, Alexander, Seppo och Markus kom ner på torsdagskvällen för att njuta av friden tillsammans med mig och Noel. Stella, ja hon njöt kanske inte så hemskt mycket då Seppo har blivit galet kär i henne. Han kan knappt äta av sin förälskelse. Hade önskat att den där aptiten hade tagit sin in på mig med då jag är sprudlande förälskad jag med… I maken min alltså.

Men där går jag bet, mat är gott och mat ska man äta även om man är förälskad eller inte. Fredagen passerade oss med ro. Eller kanske inte helt då vi spelade kinect på Outis X-box som hon hade tagit med sig ner. Så när de små hade lagt sig satte jag, Outi och Markus igång och hade 5-kamp och bowlingrunda. Till detta hade vi värmt oss himla god glögg så inte kropp och hjärna la av totalt.

 

Noel och Alexander passade på att gå ut när väl solen tittade fram i paradiset. Nu är det ju så att inte Liam vart med och det innebär att vi hade två stycken innesittarkillar. Men visst fick vi ut dem en stund i alla falla så de kunde lapa lite D-vitaminer i solen.

Det fanns kanske lite mer att göra då vinden hade fått för sig… Nja, nu ljuger jag kanske en aningen, det är nog så att åldern har tagit ut sin rätt på träet, det är rätt murket. Så det behövs nog en ny dörr ner till jordkällaren, inte för att jag vågar gå ner där men det skulle ju se mer trevligt ut. Det får väl bli makens projekt till semestern som komma skall!

 

 

 

Och när den är lagad och någon har förbarmat sig och städat bort spindlar, fladdermöss och annat som inte ska vara där jag är så kanske man kan fylla den med fina syltar från bären som växer så fint i paradiset. Det fanns till och med kvar lite spår från sommarens små röda bär…

Inte bara de små var ute och hade det skönt, nej är man vuxen så får man allt ta på sig och gå ut med. Det finns dessvärre lite måsten nere i paradiset också. Så som att hämta ved för att inte frysa när man väl är inne. Så den där veden har nu värmt mig tre gången. 1 när det gjordes, 2 när jag hämtade den, 3 när jag eldade den… Det kallar jag smålänning in i märgen det!

Märkligt det är ute ändå, vi är inpå det nya året och det växer svamp ute nu. Det ska ju vara snö upp till midjan, så vart det när en annan var yngre och hade skollov ju… Men kanske inte så fina fast jag var tvungen att föreviga dem med att ta ett litet foto där de stod i solskenet i paradiset.

 

Nu ska jag dra mig tillbaks till min goa säng och krypa ner… Drömma tillbaks till min härliga minihelg i paradiset och vakna piggelin för att ta mig ann gruvan!

Ja, just det… Vi han ju med en tur till Limmared och fynda lite med. Nu har jag ännu mera läsbart i mina ägor. Inte nog med att jag fick med mig ett gäng med spännande kriminalare från svärfar och svärmor. Nu fick jag med mig 10 nya och begagnade böcker från Återbruket i Limmared för bara 40:- Det kan man ju bara inte få för sig att köpa, så nu har jag böcker fram till nästa år och lite till att läsa… Underbart! Nu fattas bara tiden, men det är en annan historia det!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.