Kräftor, barn & Capten Morgan!!!

Jag är en kräftälskare och tycker det är super mysigt med kräftskivor. Ja, jag behöver inte ens ha sprit för jag gillar ändå inte snapsen. Det är ju kräftorna som är goda. Spriten kan man ju ta en annan gång, finns ju mer tillgång på det liksom altalt

Det tråkiga nu för tiden de gånger jag äter kräftor är att gubben min inte gillar kräftor. Han är faktiskt lite rädd för de också, vilket jag tycker är lite roligt de gånger vi då fiskar kräftor. Kan ju inte låta bli att skrämma han lite lite bara… Men jag har fått Thomas att vara med och vittja burarna och det är ju ett stort steg i hans liv.

Ja tänk dig Thomas, en riktig syntare i sin ungdomen då var det lång lugg (tror att han saknar det för nu har han vikar) och Depeche Mode för hela slanten. När han blev lite äldre så var det casino och Capten Morgan (ROM) som gällde. Företag med fräna namn som typ: Cash is King och Show Me The Money. Nu när han är jätte gammal, alltså 40 strecket så är det mest ett nytt nummer från skogsnytt samtidigt som dagens eko ljuder i radion. Vet att i början av vår ”date” så hade han någon konstig kod att varje gång någon sa Capten Morgan så var han tvungen att sätta två fingrar över ena ögat, vet inte än i dag va det var bra för?!?! Lär nog inte heller få reda på det nu heller, han tar nog med sig det ner i graven…

Men som jag sa så hänger han med när vi tar upp de små illbattingarna. Jag tror i och för sig inte att jag kommer få han att vara med vid kokningen. Han kan fylla burarna om det är foder mat och inte rå fisk. Pappa har lite roligt åt Thomas och någon ska ju ha det med.

alt

En sommar vid augusti tid så var vi på torpet i alla fall och det var dags att ta upp och vittja burarna. Detta var lite tidigare på kvällen för Liam var med och tyckte det var jätte spännande. Vi tog vår lilla hink och började dra upp och det låg massor av sina stora kräftor. Tömde och la i hinken. Nu är Liam väldig hjälpsam av sig och ville verkligen bära denna röda hink med de stora kräftorna med stora klor. Jag försökte tala om för Liam att jag inte vill att Liam ska bära hinken med kräftor i för de kan nypas hårt.

alt

Men efter mycket tjat och gnäll så fick han ju göra det. Jag hade ett förmanade ord och även min pappa att ”stoppa inte ner handen i hinken för då kommer de att nypa dig. Liam stolt för att få bära hinken… Näe jag lovar ja ska inte stoppa ner handen. Liam var bara två år vid det här tillfället men en glad kräftfiske.

Så var det dags att gå till nästa bur, pappa, Thomas, jag och Liam. Liam gick bakom mig och de andra. Rätt var det var så hör jag världens högsta tjut bakom mig. Alla vänder sig om hastig av denna höga ton och vad får vi se?! Jo lille Liam står där alldeles förtvivlad,det hänger en liten kräfta i fingret och vill inte släppa taget. Så pappa fram fort och fixa till kräftan så att Fingret blir fritt från denna hemska klo.

Efter detta har Liam aldrig stoppat ner ett finger i hinken med kräftor i. Men han vill fortfarande vara med och fiska och han äter de gladligen när de är kokta…

alt

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.