Kulinarisks middag på Lindschiöldsvägen

 

Nu är jag super trött och det beror säkert på att dagen har haft så mycket och gett mig.
Jag, mamma, Liam och Noel satte oss i bilen och for iväg upp till Skänninge för att göra Skänninge marknad osäker, eller säker?! På vägen upp ringer Gunnar och fråga om vi var på väg och det var vi ju. Så då undrade han om vi kunde hämta upp Melina på vägen och det var absolut inga problem.
Det som jag däremot var lite orolig för var att jag inte skulle finna vägen då jag bara hade varit hos Melinas mamma en gång i mitt liv och att hitta i Mjölby för mig är nästan som att hitta en nål i en höstack. Den gången jag var där körde Thomas och då åker man bara med och njuter av färden liksom, men jag fann vägen och jag hämtade upp Melina och jag är stolt som fan över detta!!!
När vi kom till mina kära svärpäron var kaffebordet dukat med 7 sorters kakor och glada svärpäron/farmor/farfar. Några koppar kaffe och sen iväg för att göra marknadsfynd så in i norden. Och gjorde vi några fynd då? Japp, så klart! Det första fyndet var att vi sprang på farbror bus och lilla Anna där i folkmassan…
… Det var ju toppen kul att få träffa de, men sen gjorde vi en massa andra fynd. Liam, ja han valde sin ryggsäck som han ville ha nu när skolan ska börja. Noel, han ville köpa målarbok och vattenfärger, Liam lika så. Jag behövde en ny plånbok och fann en efter en stund. En glad mammarika, sen köpte jag och mamma lite marknadskorv precis så som man bör göra. Har nu ett minneshål över vad jag mer köpte men med tanke på att jag har blivit så glömsk så är det väl inget att hänga upp sig på utan det ger väl sig med tiden vad jag har köpt mer, om det nu är något mer vill säga?!?!
Farbror bus förbarmade sig efter några timmar över mina små änglar som har skött sig exemplariskt även idag på marknaden och tog dem till tivolit. Mamma och jag tittade en stund till innan även vi gick till tivolit för att mäta upp de tre glada grabbarna.
Tiden rinner iväg och efter ett X antal åk för Liam och Noel var det dags att gå mot Lindschiöldsvägen och äta en kulinarisks middag som svärpäronen hade arbetat med för vår skull, TACK!!! Det var så gott efter så många timmar gång mellan alla stånd (marknadsstånd, inga andra stånd). Kaffe och lite gnugg i ögonen för trött blir mammarika efter en dag med äventyr, ja inte bara jag, jag tror alla blir trötta när jag tänker efter.
Väl hemma så var det de gamla vanliga igen… Äta, tvätta, borsta tänderna och bums i säng för mina små änglar. Nu är det mammarikas tur att snart få blunda en stund och det ska bli så skönt, så skönt bara inte nackjäklen krånglar så kommer jag vara som en ny pigg liten mammarika i morgon igen!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.