Kunskap av och från barn!

Hallå. hallå…

Här på gräddhyllan har det varit värsta sjukstugan den sista månaden och nu inte bar jag då som haft oturen. Den har visat sig hos oss alla fyra i olika former, från njursten till krupphosta. Ska vi vara sjuka så är det väl lika bra att vara RIKTIGT sjuk antar jag då…

googleHur som helst, sjukan har ett slut och jag hoppas att slutet är, eller var typ igår. Äntligen har jag fått tillbaks lite ork att göra saker, så som att ta tag i träningen igen… En månads uppehåll har visats sig vara sjukt jobbigt att komma igen. Orken har totalt blåst bort, all styrka är utrotat så ett minipass på gymmet är som tio Vasalopp (känns så).

Hur som helst, nu ska jag berätta vad Liam har lärt sig idag. Kunskap är det starkaste vi har…. eller?!

Jo, idag berättade Liam att han lärt sig vad ”mens” är… Jahopp, undrade jag då, vad är det… Samtidigt säger Noel att han vet också vad det är… Noel fortsätter i snabb takt och säger att ”mens” är när man stoppar upp något i ”röven” och har ett snöre, sen får det vara där i en vecka innan man drar ut grejen…

toaBlir ju mörkrädd och frågar förskräckt Noel vad har har lärt sig det och säger då att några i 6:ornat säger det… Sa med min bestämda stämma att detta inte var fallet, utan mens är något en kvinna har ca  en gång i månaden. Då sa Liam, precis det är de jag har lärt mig också…

Fick till slut fram frågan till Liam vart han har lärt sig det….?! Jo, det hade hans killkompis på skypen berättat.. Öh, sa jag varför då?! Jo han har en storasyrra som hade varit på toaletten och sparat mens i toastolen och då frågade jag vad mens var!

skypeJa, de lär sig massor. Kunskap finns överallt nu för tiden, annat var det när en annan var ung och inte hade google, skype och annan informationsflöde att få tag på.

Jag är hur som helst glad över att barnen inte är rädda för att berätta saker här hemma. Skämt med att de kan fråga om allt (tar väl slut snart, de är ju tvåsiffriga i åldern).

schoolThomas sa att man ska faktiskt INTE tro på allt kompisarna berättar i skolan… Och det är ju klokt att inte tro på allt som säg av kompisar, vare sig de går i 1:an eller 6:an…

Är äntligen tillbaks här på bloggen ju, så som jag har längtat men inte haft orken att ens starta upp datorn de senaste veckorna. Så nu ska det väl inte dröja en vecka innan jag är tillbaks och rapporterar om livet på gräddhyllan…

Längtar tills på måndag, då ska jag och Thomas åka till Karlsborg över dagen och efter det så kanske vårt liv förändras drastiskt. Spännande som tusan är det i alla fall!

smurfSov gott alla fina där ute!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.