Lärjungen

Regnet bara öser ner här på torpet. Det har det gjort från morgon till kväll och det har inneburit att vi inte har varit ute särskilt mycket idag.

Vaknade runt halv tio, ja det är sent men det har varit en tuff natt för oss alla då Noel har haft ont benet i natt och det ledde till att vi all vaknade. Så vid två i natt gick jag ner och kollade av om toan stod kvar där den var när jag la mig, det gjorde ju den.

Efter si så där en halvtimme när alla kommit till ro hade jag väldigt svårt för att somna om. Så då började jag spela lite Wordfeud och det gjorde till slut att jag började få tillbaks den där goa sömniga hjärnan igen och kunde så småningom somna om för att vakna run halv tio då de andra också började vakna till liv.

Efter en sådan natt och inte fann någon Alvedon så lovade jag Noel att han och jag skulle åka till Apoteket i Tranemo, vilket vi gjorde när frullen vart där den ska vara. För Thomas letade i väskan där jag sa att den skulle vara men fann den inte, det fick mig att tro att jag faktiskt glömt att packa ner hit till torpet.

Så Thomas åkte iväg till stora staden Jönköping när jag och Noel kom tillbaks från Tranemo och Apoteket. Vi hann innan vi anlände plocka ett par lite kantareller som jag idag har börjat rensa med stor hjälp av Liam. Han kommer bli en perfekt svampplockare och rensare när han blir äldre, fat nu är han bra ändå.

När det regnar ute och vi är tre kvar på torpet utan bil så finns det inte så mycket att göra än att städa lite då teven är ockuperade av Liam och Noel. De ser inte direkt på det som jag tycker är kul så jag passade på att fixa sovrummet uppe som höll på att gro igen av allt damm. Nu luktar det gott och är rent och fint.

Sen har jag och barnen haft lite Spa här på paradiset tillsammans. Noel har gjort fotbad, filat fötter och klippt naglar. Duschat och smörjet in sig, eller jag hjälpte att smörja ryggen av cremen som Noel tycker luktar såå gott och som tack för det när han stod där naken med rumpan vänd mot mig så släppte han värsta våta fisen i ansiktet på mig. Den luktade inte hallonbåtar direkt, men den fick Noel och Liam att skratta så tårarna rann på dem medan jag låg halvt ner och kved av den hemska lukt som kom ur den lilla rumpan.

Liam har gjort sina händer i ett vattenbad och smörjet in kroppen med creme som nu luktar mina killar som blommor från paradiset. Sen har vi myst i soffan och tittat på Anna Skipper och efter det tittade vi på 112 på liv och död tills pappa Thomas dök upp efter en dag på jobbet inne i Jönköping.

Nu ska snart jag ta mig en dusch om trampa upp till sängen och öppna den nya boken jag köpt idag. Läste ut Dödergök igår och den var så bra. Den får 5 Jonsson av 5 möjliga, inte illa det inte.

Nu ska jag hugga i på den nya boken av ”Hjort & Rosenfeldt” med boken ”Lärjungen”. Hade ju inte behövt köpa då jag har massor att läsa, men de har jag glömt hemma på gräddhyllan och jag kan inte vara utan bok inte. Sen så ville ju jag i och för sig ha den här med, så då passade jag ju på så klart.

För läs lite så förstår Ni varför jag vill läsa den:

Deckarduon Hjorth/Rosenfeldt fick en flygande start med Det fördolda, den första boken om kriminalpsykologen Sebastian Bergman, som låg länge på topplistorna i Sverige och dessutom såldes till runt femton länder.

I Lärjungen får vi åter möta Sebastian, liksom teamet med Torkel, Ursula, Vanja och Billy. Sebastian Bergman gör allt han kan för att få ordning på sin tillvaro och komma till rätta med sitt sexmissbruk. Efter att ha fått veta att han har en vuxen dotter har han hittat en mening med livet. Nu brottas han med om han ska avslöja att det är han som är hennes biologiska pappa. Han längtar efter att få berätta, men han förstår samtidigt att det kan förstöra hennes liv. Hon har redan någon hon kallar pappa, som hon älskar.

Samtidigt utreder hans gamla team på Riksmord en serie brutala kvinnomord som på ett obehagligt sätt leder tankarna till Edward Hinde – en dömd seriemördare som Sebastian satte bakom lås och bom för många år sedan. Men Hinde sitter fortfarande inne, under stark bevakning, vilket gör att polisen tror sig ha att göra med en copycat.

Till sist lyckas Sebastian övertala Torkel, hans gamla chef som leder teamet, att låta honom ta del av utredningen. Det han får reda på är mycket obehagligt. Sebastian inser att morden riktar sig mot honom – och vem skulle mördaren i så fall kunna vara om inte Edward Hinde? Inspärrad eller inte.

Sebastian Bergman blev en läsarfavorit från starten. Nu är han tillbaka i en uppföljare, minst lika stilsäker, spännande och intelligent som Det fördolda.

Nattinatt världen och nu välkomnar jag solen i morgon!!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.