Ledsen…

Fredag och sista kvällen här nere i paradiset, som alltid är det en sista kväll innan hemresa. Och som alltid är jag lika ledsen i själen när jag vet att jag ska lämna torpet och dess härligt lugnande miljö.

Samtidigt är det så himla skönt att komma hem till gräddhyllan med alla dess moderniteten och komfort jämfört med torpet. Så visst älskar jag båda ställena, men jag blir ledsen då jag vet att det kommer dröja länge innan jag kan komma hit till paradiset och torpet.

Nu när vi kommer hem och det överfullt med aktiviteter när det gäller både jobb och fritid. Känner av stressen redan nu och oron över att foten ska börja att spöka för mig. Men på måndag är det äntligen dags att återgå till arbete även för mig, skönt med en rutin och skönt att få jobba sig trött.

Nu är jag och blir trött av att bara vara trött och inget att göra. Är dock lite oroande över hur Liam och Noel ska vara de första dagarna. Nu när de haft lov i två veckor med sovmorgon och något senare kvällar blir det en tuff start att få känna på verkligheten igen nr det är skola.

Det spelar ingen roll hur mycket jag tjatat på dem att de måste slappna av och sova nu på kvällarna. Det är som om de blir piggare när klockan närmar sig åtta och jag påminner om att det är sovdags.

Fick mig många skratt den här veckan av mina två helt underbara kids i alla fall. Det sista jag kommer ihåg är Noels kommentar när han ser att jag har nagellack på mig sedan nyårsafton.

Noels ord: Mamma, har Du nagellack på dig?! Ja, säger jag det har jag faktiskt. Tycker Du det var fint?! Nej mamma, jag tror Du har tagit på dig nagellack bara för att du ska impa på pappa och att han ska bli kär i dig…

Kan inte annat än att skratta…

Idag har vi i alla fall städat av vårt helt underbart fina och bästa bygge på länge här på torpet. Jag talar ju så klart om saunan, den som vi är så glada över att äntligen ha här. Så den som kommer dit nästa gång möts av en ren och godluktande sauna.

Den är använd och kommer nog bli superanvänd genom åren. Igår bastade vi alla fyra (fem) i över en timme där nere. Stella vart med också då hon gillar att basta hon med.

Sen har jag passat på att göra ett superröj här inne i stugan också, det dammar igen här med om vi inte håller efter det. Det har dammats, dammsugits och torkat golv. Vattnet vart helt kolsvart när jag väl var klar att hälla ut skurhinken. Blir liksom inte så ofta det görs här innen och sen så går många fötter ut och in i vått och torrt… Men nu är det klart och när vi l återvänder är det skönt att inte behöva göra någonting…

Thomas har arbetet uppe på loftet. Lampor är på plats, väggar är uppe och nu är det spackling som pågår. Tänk att efter så många år är snart loftet klart och kan invigas till den som vill sova över hos oss utan att behöva bo i tält!!! Bra gubbe jag har, tur för oss för han har ju mig med.

Och med dessa ord lämnar jag etern och beger mig till soffan, för den kommer det dröja länge innan jag får sitta i igen när mörkret lagt sig över Karlslund…

Det här inlägget postades i Blogg, Torpet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.