Lisbeth Pipping!!!

Jag ska låta er kika in genom mitt nyckelhål. Jag vet – man kan inte se allt genom ett nyckelhål, men ni kommer ändå att få se tillräckligt för att kunna förstå hur vi hade det som barn, jag och mina två småsystrar med vår utvecklingsstörda mamma”.
När du läst boken är det min önskan att du kan bevara en del av mig i ditt hjärta, så att du verkligen vågar se och göra något när du ser barn som far illa. På så vis kan fler barn få en någorlunda god barndom. Och till alla er som vågar se: Ni är räddande änglar, det är ni som gör att de utsatta barnen orkar vidare…

… Det var starten igår när jag var på föreläsning med Lisbeth Pipping. Jag vart så berörd och de tre timmar som jag satt och lyssnade kändes mer som tjugo minuter.

Lisbeth Pipping får Allmänna Barnhusets Stora Pris 2009. Lisbeth har en enastående förmåga att sprida insikt i hur det är att växa upp i en familj där föräldraförmågan sviktar. En kunskap som kan ge oss professionella ytterligare verktyg i mötet med de berörda flickorna och pojkarna och som gör att de orkar vidare.

Jag har boken ”Kärlek och stålull” i bokhyllan och jag fattar inte varför jag inte har läst den. Men efter den här berättelsen som faktiskt är sann dessvärre så är det ett måste. Har nog tänkt hugga i den redan i kväll då jag inte har någon bok som jag har börjat i än.

Jag tycker att alla som har ett hjärta som klappar för barn och andra utsatta borde gå och se en föreläsning med Lisbeth då det verkligen får en att tänka till. Det som förvånar mig är att det fortfarande än idag är trögtänkta socialarbetare som inte ser till barnets bästa. Det kommer nog inte att gå och ändra världen på en handvändning och jag tror att vi kommer få dras med de inkompetenta handläggarna inom socialen många år fram över innan det kommer ske en stor förändring.

Nej, jag drar verkligen inte alla dessa över en kant för jag vet att det finns eldsjälar även i den arbetskategorin som brinner för det de gör och inte har tappat sin yrkesheder. Det som även var mer skrämmande är att BVC har en stor del till det lidande många barn har fått gå igenom, de som ska se och larma…

Men inte ens där är barn säkra har jag fått erfara igår genom att höra alla dessa hemska händelser som skett under bara 2000-talet. Ja, det händer idag och de få fallen vi ser på något program på tv som granskar enskilda fall är för få som vi får reda på.

Så, finns möjligheten för Er att gå på Lisbeth Pipping tveka inte, Ni kommer inte ångra Er!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.