Lördag…

Lördag kväll och min kropp känns som om den vore en bra bit över 100. Brasan bakom mig sprakar och håller mig vid liv. Lite dov musik ljuder genom det ny städade rummet.

Idag har vi legat i hela familjen, Kitty kom även ner till torpet och hjälpte till med den stora ut rensningen av gammal bröten och en super äcklig soffa som hade gjort sitt. Och när dagen var till ända så hade vi gjort oss av med två soffor och tre gamla sängar. Ja en hel del annan skit med men det orkar jag inte ens tänka på mer.
Nu har pappa flyttat över till det nya huset och vi har äntligen börjat ända det som vi vill ha det. Det enda som inte är klart med nya huset är inkopplingen av vattnet så pappa får komma hit och duscha och gå på toa, men det är ju inte långt att gå så det är inga problem.
Nu har jag städat ur pappa och hans hund som har hårat ner allt som fanns, ja å en massa damm som säkert har legat sen i höstas. Det luktar så gott och rent nu att jag trivs här mer nu än någonsin. Nu kommer inte hunden Olle in här mer och håra ner och det är jag super glad över.
Jag har till och med hunnit rensa lite i landet, ska försöka göra klart det innan vi far hem i morgon om jag kommer upp i ur sängen för min kropp värker av allt konkande som jag har gjort idag. Det är därför som min kropp känns som en bit över 100…
Barnen har varit med och fiskat upp kräftor, pappa la i burarna igår för att Liam och Noel skulle få vara med att dra upp. Sen så var det en fiske tävling borta vid någon sjö som pappa tog med Liam på i kväll. När Liam kom tillbaks var han riktigt trött och vill gå och lägga sig. Det behövdes först en riktig skurning i duschen för han var kolsvart av all lek och slit idag.
Liam och Noel har lekt med små paddor som har kommit hit, de tycker det är jätte skoj att springa runt med de i handen. Jag tycker att de är mest sytliga och slemmiga. Men det berör inte barnen alls inte heller alla spindlar, larver och maskar de finner lite här och där.
Funderar över hur mycket jobb det kommer att bli med det andra rummet på övervåningen som vi ska ta tag i snart. Det är ett lite större projekt en det lilla rummet här nere för där ska vi slänga ut en kakel ugn och det är mycket jobb med det.
Nu är det jätte tyst här, Thomas har stängt av strömmen för han har monterat upp en ny ute belysning ute. Hör bara brasan som sprakar bakom mig och känner värmen som smyger sig över mig. Om inte jag hade tänt den så hade det varit riktigt kallt här för vi har inte några element på och det är inte jätte varmt ute än. Men vi får väl sluta snåla på elen och brassa på värme elementen om inte sommaren kommer snart.
Nu har jag petat i några vedpinnar till så det är redig fräs här. Hoppas att de har hunnit bli varmt uppe på när det är dags att krypa till kojs för min del. Thomas är ute och fejar fortfarande. Han blev sugen på att klippa gräset, tur att det inte finns grannar i närheten för klockan är redan halv tio på kvällen. Måtte det ändå bli sol i morgon så att gräset torkar till, lite lättare att kratta upp då.
Jag fick ett mess innan idag från Outi, de var och fiskade och hade hyrt stuga. Nu har hon skickat på fisken de fått men man vet aldrig, det kan ju vara så att de faktiskt har varit och köpt den??!! Mmm man kan inte lita på grann folket, finnar och norrmän.. Elle?! Titta på fisken själv, ser den inte lite köpt ut.
alt
Undra om jag ska orka göra klart i den lilla hallen inne i huset här i kväll eller om jag ska ge upp för kvällen? Skönt att ha det färdigt tills i morgon men min kropp värker… Nä jag orkar inte jg vilar…
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.