Lykle & Egon!

Söndag och det har snöat. Det är den snön som skulle varit här vid jul och när Liam och Noel hade jullov från skolan…

Jag får ju aldrig som jag vill ha det…

snowmanHur som helst, det är vitt ute och jag kan inte göra så mycket åt det nu och då är det bara att gilla läget. Är dock glad att det vita  landskapet, blåsten och Egon höll sig borta i fredags då Thomas körde med släp ner till torpet för att lämna av vår nya soffa och braskamin. Är så sjukt nöjd över soffan och braskaminen, det liksom brinner av längtan till att börja inreda storarummet nu. Det sura är att jag vet inte än när jag har tid att göra det, så jag väntar och längtar.

Den där stormen Egon märkte jag nog inte så mycket av, sov nog igenom mig den och det var nog lika bra det för idag har jag varit piggelin. Tror inte vi vart så drabbade här på gräddhyllan, värre på andra ställen. Som tillexempel ute i skogen vid Knivshult finns det två busskurer som låg nedvälta av blåsten. Detta såg Outi och jag när vi hade varit och hälsat på tant Ida och hennes svarta stora hjärta Lykle. Efter stallturen vart dem hembakat hos tanten med gott kaffe innan det bar hem igen till gräddhyllan och lite soffhäng med magen och Outi.

lykle

Helgen har vi mest varit hemma. Har haft en massa saker som vi behövt ta tag i och nu har vi gjort slag i saken. Men det är bara en början, massor kvar att rensa ut och städa bort. Åter igen så har vi rensat och städat ur vår lilla garderob som inte är en garderob utan ett litet skyffe som vi mest ställer in saker vi inte vill ska synas. Så en hög står kvar här i datarummet som ska vidare till sortergården. En hög som åkte ner till källarförrådet som också egentligen behöver en liten resning. Där hamnade även en stor hög som ska ner till torpet. Men det vart fint och organiserat över det som faktiskt måste stå kvar…

rensaMen som sagt, massor kvar att göra. Men det får ske en annan gång när andan faller på, eller rättare sagt när tiden finns.

I morgon är det gruvan som gäller och det tidigt. Efter det blir det förmodligen raka vägen hem för att lasta in skiten som ska till avfallsgården, hoppas att maken har orken och inte tappat städar och rensarstinget!

 

Nähä, tidig söndagkväll och mammarika vill gå till kojs för att vara på tipptopp humör i gruvan i morgon!!!!

Sov gott mina vänner!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.