Majsfamiljen!

Är ju ledig den här veckan också och har då mina två små barn med mig, ja de är runt mig precis hela tiden. När vi är så här nära blir det ju att jag får kvalitetstiden och deras tankar, ord, bråk och annat som barn gör.

Jag tänker att när de säger något eller som Noel oftast gör, tänker och funderar över saker som en annan inte tänker på eller ens reflekterar. Då tänker jag att jag ska försöka komma ihåg dessa meningar och dela med mig här på bloggen. För det barnen säger (alla barn omkring mig) är värt att komma ihåg, jag kanske inte den där bajsålderssnacket som kommer då och då.

Som idag blev både Liam och Noel påmind lite om hur det är att prata ”prutt” och annat ”brunt”. De träffade nämligen Sarah som är just i den delen i sitt lilla liv. Det är mycket kiss och bajs och så ska de ju helt enkelt vara. Tror inte jag mött i mitt korta liv något barn som inte har babblat om kiss och bajs, så det är kul att höra och komma ner lite på deras nivå. Det får mig att känna mig en aning yngre än vad jag redan är.

Idag så ringde i alla fall Kamilla och frågade om jag, Liam och Noel ville följa med till Gränna och kolla läget. Spana in lite polkagrisar och inhandla lite gotterier när man ändå är i trakten. Det fick bli Polkapojkarna då det visst var Addies barndomsvän som ägde halva delen. Gott va det, så jag ska icke klaga över vald butik… Alla barnen blev även bjuden på glass, så enligt dem var det nog det bästa valet i hela världen.

Men i alla fall på vägen dit kör man ju då Motorvägen för vi kommer ju från den fina staden Jönköping, staden där alla vägar möts (så, lite reklam för min fina stad). Så kommer man i höjd med Gissebo där det växer massor av majs. Det är stora fälls som de odlar på och det ser läskande ut (inte idag, inte än, de är långt ifrån mogna. Men annars när det börja komma frukt, då fasen ser det läskande ut).

Grillad majs med smör och lite salt, det går inte av för hackorna!

 

Då sitter mina två (sams för en gång skull) där bak och väntar på att komma fram så de kan få släppa loss lite energi som det finns allt för mycket i dem nu i slutet av sommarlovet.     Tack och lov så börjar vardagen snart (ja, det är gött att få lämna i från sig dem efter sex veckor intensiv umgåsvarasnällmammasomgillarattfåhåliöronen.

Så säger Noel i sen lena ton, den där lena finurliga tänkande tonen. ”Mamma, den familjen som har alla de åkrarna med majs äter nog mycket maj i sin familj!” Så klart deg, i alla fall i barns ögon.

Men då flikar Liam in, men det finns ju ingen majs än på de så de kan ju inte äta maj… Så rätt även han har. Och kontentan av detta är ju att när de tänker till och funderar så kan man få en helt fantastisk diskussion med barnen och det är ju detta man borde komma ihåg och skriva ner.

Jag kom i håg just majsen idag, men det har varit så många andra givande samtal mellan gångerna de inte kommer i luven på varandra. Fast i kväll har de verkligen inte kommit i luven med varandra, det är bara Noel som kommit i luven med mammarika då det inte går få han i säng.

Så varför har inte Liam och Noel luvat?! Jo, så enkelt svar… Liam sover inte hemma inatt. Liam ville sova över hos Noah, därav finns det ju bara mammarika som Noel kan komma i luven på då han har en trots som inte går att hantera. Men det vägs upp av allt fint som kommer ur den där lilla munnen som aldrig kan vara tyst!

Nu natti och tackar alla som har varit med mig och som inte har varit med mig för en fin och blåsig dag!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.