Mamma…

 

En 5-årings ordlisa när den inte vill sova…
Mamma, är det ensamt att sitta i soffan själv?
Mamma, när Du inte är i mitt rum saknar jag dig!
Mamma, kan Du tända?
Mamma, kan du släcka?
Mamma, varför svarar Du inte mig?
Mamma, hör Du inte vad jag säger?
Om jag får vara uppe en stund till så lovar jag…
Mamma, det är ett monster i mitt rum!
Mamma, varför hostar man?
Mamma, varför lever man?
Mamma, varför finns det getingar?
Och så rullar det på i en timma och lite till, men det är inte slut där för i mellan så sjungs det lite med. Det kan ju vara farligt att sluta ögonen och sova även om man är tröttare än tröttast!
Detta är min lilla Noel det, i princip varje kväll. Liam, han lägger ner huvudet på kudden och sen nästa gång man tittar så sover han och då kan det bara ha gått en si så där några minuter. Men det är väl tur man har Noel för man får en himla massa motion när man måste gå in till han ett flertal gånger.
Så har min kväll sett ut, nu är det i alla fall tyst. De brukar ju inte lägga sig riktigt så här tidigt en helg men nu har ju förkylningen och hostan bestämt att den ska bosätta sig hos både Liam och Noel… Trist och tristare men sanningen i vitögat.
Måtte det bara gå över tills på tisdag då det är dags för mammarika att gå till gruvan igen efter att ha haft ca 2 veckors ledighet igen. Saknar rutinerna lite, vet knappt hur det är nu för tiden längre då jag har varit hemma nästan hela sommaren. Men skönt har det varit så jag ska inte klaga!
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.