Mammarika gillar att ha rätt.. Hon har rätt jämt!

 

Idag for vi till Ullared, jag, maken, Outi och Tommy. Tidigt var det för ögonen var fulla av grus även när jag vaknade och det var inte första gången som jag vaknade när det var mörkt.
Första gången var det akut att pudra näsa lite, tror jag drack lite väl mycket innan sängdags. Men det slutade inte där för klockan tre på natten vaknade jag av att Noel ropade högt efter sin mamma som då är jag. Och när ens lilla son ropar mitt i natten går det inte, det är helt omöjligt att låtsas om att det inte ropar på en. Så det var ju bara att kolla upp vad Noel hade på hjärtat klockan tre på natten… Ja, det var ju inte direkt något världskrig som han ville diskutera utan helt enkel ville inte Noel att fisförnäma Stella skulle sova i hans säng mer. Jag hade ju inte en aning om att fisförnäma Stella hade bädda ner sig hos Noel så jag talade om att då fick han putta ner henne så var problemet löst…
Gjort och sagt, en runda till för att pudra näsan när man ända var på benen… den här gången kom till och med Thomas upp ur sin djupa sömn och pudrade lite han med. Väl i säng tar det ju en stund att somna om men jag gjorde det för nästa gång jag vaknade så var det åter igen Noel men den här gången stod han ovanför mig och talade om att det skett en olycka… tror att Noel drack lite mycket som mig?!?!
Så upp och fixa till det och då inser jag att det var ju lika bra att gå upp för klockan skulle ända ringa strax. I virrvarret och tröttheten så tappade jag i alla fall duschstången så den flög i badkaret och när det är så tidigt och mörkt, samt väldigt tyst så lovar jag er att den smällen och det ekot som kommer kan väcka en hel arme… Nu har inte jag någon arme hos mig men jag har en son till som då vaknade av allt oljud från badrummet.
Så när kära mor kom för att ta över ställningen på gräddhyllan och mina två guldklimpar kvart i sju var hela la Familia Jonsson vakna och på benen. Men barnen vart inte sura över att vara vakna och de var definitivt inte sura över att mormor heller kom… De virar ju henne runt lillfingret och får göra en himla massa som de inte får göra för mammarika eller pappa Thomas mitt i veckan.
Så de fick precis som de ville idag. Liam fick värma sin macka i mikron så osten smälte, pannkakor  till lunch, godis som de köpte på City Gross och pannkakor till kvällsmat och utöver det bakade mormor bullar med dem… Inte som med mammarika inte… Noel lika så, allt som han ville ha och det var ju exakt samma som Liam förutom att Noel föredra kalla macka.
Ja, vi två Tu på gärdhyllan tog Volvon till Norrahammar för att hämta upp två andra trötta päron, Tommy och Outi. Som sagt valde vi ju att fara till Ullared på novemberlovet då alla andra i hela norden är där… Men det var något magiskt som hände och turen var på vår sida och vi slapp köa in, det var till och med lagom med folk i butiken nästan hela tiden.

Några timmar gick vi där och lätt som alltid fyllde Thomas och jag en vagn. Det som var märkligt den här gången var att det inte tog sådan tid som det brukar göra för mig i vanliga fall. Thomas kallade mig vid några tillfällen för specialist shoppare då jag ville ha det på ett vis och gå runt i den ordningen jag brukar… Ja, jag får väl bjuda på det för när han har insett att detta kommer bli en tradition så kommer även han bli special shoppare precis som sin fru.
Vad gör man när man åker bil så långt och är lite halvt sovande och halvt uppjagad över att få veta att pengarna kommer flöda inom kort?!?! Jo, man sitter och tjatar så klart!!! Outi och jag sitter där bak och försöker lösa världsproblemen så som vad som ska shoppas och vad som inte ska shoppas just på den här resan. När vi sitter där i denna allvarliga, djupa pratstund så ropar Thomas till högt och tydligt med en skarp stämma att jag hade banne mig glömt fars dag… Så ska det vara på det viset så kunde vi sluta att fira sådan där dagar och andra dagar… Hm, tänkte både jag och Outi, har det varit fars dag?!?! Jorå visst hade de det… Helgen som var enligt Thomas och Outi började protestera lite med fick allt ge sig då Thomas både höjde rösten och lät väldigt övertalande.
alt
Mammarika fick ju krypa till korset och be väldans mycket om förlåtelse och frågade hur hon kunde ställa detta till rätta. Men hård och talförd som maken är så var det försent och nu skulle vi sluta med att fira sådant trams då.. Alltså skulle Thomas inte uppvakta sin fru mer och mammarika älskar uppvaktningar. Men det var ju bara att se glad ut och gå med på detta.
Men väl hemma och nu på kvällen läser jag dagens tidning för mig själv ute i köket då jag ser att man kan skicka in en annons om man vill fira någon pappa/far den 14 november… MYCKET MÄRKLIGT då farsdag var i helgen som var eller???
Så nu tog det fart i röva på mammarika som sprang och tryckte upp en tidning i fejan på sin älskade make som inte fattade något.. Såg ut som gåtan i ”Batman” rent ut sagt. Men inte gav sig Thomas här utan var tvungen att kolla i almanackan en gång till och till sin förvåning ser han att jag, mammarika har rätt och han, pappa Thomas har fel!!!
Mammarika älskar att ha rätt, mammarika njuter av att ha rätt och så vitt mammarika vet har hon alltid rätt!!!
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.