Måndag, är det en bra dag?!?!

Måndag, härliga måndag…

…Funderar över varför måndagen alltid har med sig en liten aning av ångest. Det börjar smyga sig på en redan lite på söndagen, lite så där när det börjar skymma. Men ska jag börja tidigt på måndagen så börjar det krypa redan när jag slår upp ögonlocket, är inte det märkligt?!
Det ä ju inte så att jag ogillar mitt jobb, utan snarare tvärt om, jag bara älskar det så därför borde det inte vara så jobbigt just på måndagen när man har varit ledig två hela dagar. Eller det kanske är därför som det blir jobbigt, just för att jag har varit ledig två hela dagar och vet att verkligheten är snart här igen.
Vädret gör ju inte saken bättre, när det förts på söndagskvällen går ut med en klass 1 varning och då vet att man ska ge sig ut och vandra i detta väder. Inte en gnutta sol och hade det varit sol hade jag inte kunnat se det frö det första jag stack upp huvudet lite idag och försökte se vägen framför mig när jag vandrade nere på stan så stack snöflingorna i ögonen, de redigt låg ner och blåstes in i ögonen även om jag kisade så de såg ut som två nålar…
Men om det nu hade varit tisdag och jag hade samma förutsättning som en måndag så skulle jag inte ha samma ångest som måndagen… Märkligt?!?! Ja, för tisdagen kan minst vara lika fullspäckad som måndagen och natten till tisdagen är lika osäker med sömn som måndagen.
Så det är väl bara att inse att måndagen är den sämsta dagen på veckan med mest möjligheter?!?!
Måndag, ny dag, ny vecka… Allt kan hända!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.