Måndag, ingenting!

Nu är det vardag igen, skönt det. Just nu har jag faktiskt egentid här hemma. Alla är ute på sitt och jag har hela hemmet för mig själv, ja förutom då Stella och Elsa som håller mig sällskap. Men de tjötar inte på mig i alla fall, inte så som Liam, Noel, Alex och Thomas kan göra.

Jag kan bestämma helt själv vad jag ska göra, när jag ska göra det och framför allt OM jag ska göra det… Det är hög kvalitetstid med sig själv.

Är stolt över de tre skolbarnen som redde sig helt allena i morse. Ja, jag ställde ju så klart klockan för att vara säker på att de kom upp, åt frukost och kom i väg till skolan. Har just nu haft några dagars övning på att de ska fixa allt själv på morgonen, då jag vänder tillbaka till min gruva på onsdag.

Det innebär att de måste klara sig själva de morgons jag och Thomas är på jobb, då är det ingen hemma när de ska vakna, ingen mammarika som se till att de kommer upp, få i sig näring för att sedan komma i tid till skolan.

Jag är mycket imponerad över hur de skötte sig i morse och jag kommer berömma d stooort när de kommer hem idag. Allt var inplockat från frukosten, skolväskorna medtagna, tänderna borstade och framför allt… De höll sams och var väldigt tysta där utanför min sovrumsdörr. Kan bara sammanfatta detta med att de har växt under sommaren och tagit mycket stort ansvar, det gillar jag och kommer tala om för de massor av gånger. Positivt beröm är så mycket mer värt än att tala om alla gånger de gjort något mindre bra. Glöm aldrig det!!!!

Men som sagt, jag har ju lite egentid nu innan alla kommer tillbaks hem igen och nu satte jag mig med första koppen kaffe. Jag har då inte stressat här idag och även om jag varit sugen har jag inte haft orken för att sätta på kaffe förens nu. Soffan har liksom haft en enorm dragningskraft och där har jag hållit mig sedan jag vart ute med hundarna.

Mulet väder, dock inte kallt. Snarare kvavt väder ute, näst intill åskväder.

När Noel kommer hem vet jag vad han vill vi ska göra… Noel önskar sig mest av allt på sin födelsedag att jag, Thomas och han åker bort över en natt för att ta in på hotel. Det är det enda han tjatar om och är det de han vill så gärna så tänkte jag och Thomas att han ska få göra det med oss. Han vill ha det som en födelsedagspresent, tycker själv att det är en bra idé i stället för att ha kompiskalas.

Så vi tänkte kolla om Outi är villig till att låta Liam, Alex, Stella och Elsa vara i hennes händer över en natt någon helg i september så vi kan åka iväg med Noel och ha mysigt. Tror det kommer bära iväg till Borås, det behöver ju inte vara så långt borta liksom. Där har de även biograf och en massa restauranger. Så vi får se om det blir bokat något idag!

Nu ska jag gå tillbaka och göra absolut ingenting!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.