Många färger!

Då är helgen över och jag har insett att hösten har kommit till paradiset och det för att stanna tills vintern. Löven föll över hela Karlslund, det fina paradiset. Det var dags att hugga i och plocka in lite inför vad som komma skall.

Men i går så tror jag vi hade en liten sommardag, ett avslut på vad vi haft. Solen sken, det var varmt, barnen badade och vi  var på torpet och hade det kanon. Jag och Outi var ute i svampskogen och så tog vi oss en tur till trollskogen och det var himmelskt roligt då det fanns kantareller i överflöd. Kan bero på att det just är en trollskog.

Vi avslutade dagen med en kall öl inne i en varm sauna. Ja, hör och häpna jag som aldrig dricker öl (maken höll på att trilla av bänken då han såg att jag tog en öl, tur jag fångade han) för igår var jag allt sugen på en öl och en varm sauna med bästa maken, finaste Outi och de små härliga killarna Liam, Noel och Alexander.

Sen var det slapp i soffan, lite snask och tv för att komma på att både kropp och  hjärna var totalt utslaget. Vad gör man då!? Såklart, sängen och så blev det. Trodde jag skulle orka med att läsa lite i en skvallertidning då jag läste ut boken i fredagskväll (natt). Men inte ens det orkade mina ögon, det vart så svårt att hålla ögonen vid liv.

 

 

Idag så tog vi det lugnt, men vaknade redan vid 8 och tänkte det var väl lika bra att inte somna om då det är tidigt i gruvan i morgon. Men mårna, det får man allt göra och det ända till halv nio då man är ledigt och på torpet. Det som är det bästa med altanen är att där kan man sitta näst intill i alla väder. Visst kan det vara kallt, men vi har ju våra super-goa Onepiece som Outi hittade i Ullared till oss. Då är så gott att ta med sig sin kaffekopp ut, sätta sig med svamprensaren, rensa lite svamp, lyssna på djuren och så klart Outis babbel om ditt och datt.

Det är riktigt avkopplande, maken är ju oftast inte närvarande vid våra kaffestunder då han tycker att svamp är mindre gott (han tycker det är skitäckligt), men det låter bättre å säga mindre. Som Outi har börjat säga: Det är bättre att säga det på det lite mer positiva sättet. På dagarna är det sommar och på kvällarna är det lite mindre höst!!!

 

Dessvärre var det inte en solig dag idag, det duggade lätt mest hela tiden. Men det hindrade ju inte oss från att vara ute, för kölden har ju inte kommit än. Så jag och Outi knatade runt och beskådade härligheterna och drack kaffe om vartannat. Thomas gick upp till loftet för att snickra vidare på det där rummet som aldrig riktigt blir klart. Men om något år så går det säkert att att inreda och använda…

Men bara för att hösten har kommit så är ju inte det slut på färger, nej det är så fina färger som kommer fram efter allt grönt som varit. Ja, vi har turen att några av de blommor vi planterade som fröer börja blomma nu. Bättre sent än aldrig, så sant, så sant!!!

Nu är det jobb som gäller i veckan och till helgen ska jag gå på en Nikon utbildning på lördagen. Det ska bli kul, ser fram mot att se vad de har att lära ut. Barnen har tennisträning och på eftermiddagen hade vi tänkt att tillbringa i badhuset på Rosenlundsbadet… Ja, som Ni ser är det inte svårt att få en helg att gå.

Solrosorna är gudomliga och de har verkligen olika storlekar, undra om det beror på vilket läge de är planterade i?! En del har fått stå i stark och het sol, de är stora som fotbollar medan några har fått stå på lite skuggigare ställen och en del är såå söta och näpna att man vill plocka dem, vilket jag inte gjorde så klart.

Helgen därefter ser jag däremot väldigt mycket fram emot. det är ju Gölingstorps marknad lördagen den 15 september och det bästa av allt… JAG ÄR LEDIG!!!! Så visst har vi lite att se fram mot i de här mörkare tider som komma (har kommit) skall!

Idag när vi kom hem så åkte jag ner till kioskens postavdelning och hämtade ut alla böcker som jag beställt från Adlibris. Ska bli så kul att börja läsa något i kväll då jag inte har en bok som jag börjat på. Thomas är lika glad han för jag passade på att köpa två böcker till han med.

 

 

 

 

        

 

 

Så hösten kan komma så mycket den bara vill, både jag och maken är redo att inta bokställningen! Och tar de slut jag köpt har jag en himla massa liggande som ska läsas de med…

 

 

 

Det här inlägget postades i Blogg, Torpet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.