Marika

Godmorgon Världen!

Tänk så himla bra vi hade det, det kunde vara värre. Det kunde ju finnas ”bitare” eller ”zombies” för det finns det i den serien som jag och Thomas har fastnat för. The Walking Dead, superspännande och super mycket blod, skvätt och annat smaskigt som är barnförbjudet (nej, inget snusk alls om Ni nu trodde barnförbjudet var det).

Season_5_cast_bannerSå vill Ni se något som nästan får en att gnaga på naglarna, så kan jag rekommendera denna serien.

Snart nalkas höstlov, det ser både jag och barnen fram mot. Tänk vilken lyx jag har, tänk vilket bra gruvarbete jag har. Att kunna vara ledig en vecka bara så där, det är lyx i tillvaron. Men innan denna lyx har jag två arbetsdagar kvar att göra.

Sitter nu här med mitt kaffe och taggar mig själv för att snart inta gruvan, för i dag är det kvällsarbete som gäller. Gött med en ledig förmiddag, kaffe, radio och lite dator på det gör susen.

Sen så vaknade jag ju även av att få ett ”grattis” vid tidig morgon. Aniola skickade det på Facebook, så glad jag blev. Sen efter en stund kom det ett ”grattis” på sms från Tjalle och på det ett telefonsamtal från mor. Attans vad glad jag blir när folk uppmärksamma mig och mitt namn. Dagens namn är ju Marika!!! Så är det ju också Marita idag, två namn alltså.

Marika

gladMarika (även Marica) är ett kvinnonamn och en diminutivform av Maria, möjligtvis med tyskt ursprung (Marieke).
Namnet har använts i Sverige sedan mitten av 1800-talet och var ganska populärt på 1970- och 80-talet. Idag tillhör det dock inte de 200 vanligaste namnen. 31 december 2009 fanns det totalt 6 664 personer i Sverige med namnet Marika/Marica, varav 4 151 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 34 flickor namnet, varav 4 fick det som tilltalsnamn.
Namnsdag: 22 oktober (sedan 1993. 1986-92 fanns det på 25 april)
Källa – Wikipedia
Marita
imagesMarita är ett kvinnonamn med italienskt eller spanskt ursprung och en diminutivform av Maria. I äldre tider användes också Marita (eller Mareta) som en alternativ form av Margareta.

Namnet har använts i Sverige sedan slutet av 1800-talet och hade en popularitetsperiod runt 1940- och 50-talen. 31 december 2009 fanns det totalt 18 114 personer i Sverige med namnet, varav 9 252 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 31 flickor namnet, varav en fick det som tilltalsnamn.
Namnsdag: I Sverige 22 oktober (sedan 1993. Dessförinnan några år på 27 juli). I Norge 27 juli.
Källa – Wikipedia

 

Nähä, en påtår och sen full rulle…

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.