Mässlingen!

Allvarligt, idag blev jag chockad…

Jag tror att Noel har fått mässlingen… Ja, helt sant jag tror det även om han har fatt vaccin mot det. Idag när vi vaknade upp så kommer Liam och säger till mig. Mamma varför är Noel så prickig över hela kroppen…?!

Blev ju nyfiken så jag knatade in till tv-soffan för att spana in Noel. och mycket riktig, Noel är prickig över hela sig, förutom ansiktet. I ansiktet är han bara väldigt röd om kinderna, nästintill lite svullen.

Så jag gjorde lite efterforskningar på nätet för att kolla utslagen och det jag kommer fram mest till är just mässlingen. Lilla Noel åker fasen på allt. För några år sedan hade han scharlakansfeber, vilket inte heller är så vanligt. Ja, Liam med som fick bältros förra året och det är verkligen inte vanligt.

Så i morgon blir det till att ringa Wätterhälsan och se vad de har att säga. Själv blir det vab gånger två då Liam är dunderförkyld och en aningens feber. Men lika bra att de är sjuka samtidigt, inte kul att missa jobbet.

 

 

 

 

Annars så har dagen varit mest bilburen idag. Passade på att åka fram och tillbaks till Danmark. Vart nog hela 20 minuter i Danmark innan jag tog färjan tillbaks igen…

 

 

Tanken vart att vi skulle ta oss ner till Ljungby hela familjen och se nytillskottet hos Anna och Stefan, men när Liam och Noel började få feber igår så beslutade vi att det inte är bra då den lille inte är så gammal än.

Tur var väl det om nu Noel har någon skum sjukdom utöver vanlig förkylning. Så sent igår kväll bestämde vi, jag och Outi att jag skulle följa med som resesällskap när hon skulle hämta hem Alexander från sin pappa som bor i Danmark. Därav har jag beskt Danmark 20 minuter idag. Och mestadels suttit i en bil då, det är ju ca 55 mil tur och retur…

På tal om sjukdomar… Ni som känner mig och mitt nässpraysberoende kan jag meddela att  jag har nog varit utan nässpray över två månader nu. det är rekord, det var nog 20 år sedan jag var det så länge… STOLT mammarika!!!!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.