Matstället i Ljungby!

 

Underbara uppblåsbara Barbara, eller kanske mer Mammarika än Barbara…
Så känner min sig efter en dag i Ljungby och det konstiga är att man känner sig alltid så efter att ha varit på besök i Ljungby.  Nu är det ju så att det nog inte finns speciellt många restauranger, eller det kanske det finns… vad vet jag, så mycket är jag inte och springer där för jag har ju turen att slippa leta efter matställen.
Mitt matställe ligger på Kungsgatan i Ljungby, där är maten jätte god och det bästa av allt den är hemlagad och gratis. Man får kaffe till maten och en himla massa sött och sliskigt att mumsa i sig, Är man inte nöjd med det så brukar det finnas lite gömmor med gotterier i så man behöver inte sakna något.
Ja, det händer till och med att det finns B&B där fast just idag valde vi att åka hem och sova då plikten kallar i morgon. Men annars så kan jag lova att det säkert hade varit lika storslagen frulle som det var middag idag. Ett julbord utan dess like, det enda som jag då kanske saknade för att jag är som jag är var väl de bruna bönorna som jag är uppvuxen med. Men det gick lika bra utan då det fanns hundra saker att välja på.
Till och med mina små barn, Liam och Noel åt för första gången rätt bra för det har de inte gjort de sista veckorna. Noel hämtade till och med tre gånger och det har ju inte annars hänt i världshistorien. Liam tog lagom till sig och nöjde sig med det, fast jag tror ju att jag missade att han hann stoppa i sig lite gotterier under tiden för det hängde ju även sött i granen.
På tal om gran, det var inte en äkta gran i Ljungby och den var sned den rackaren så jag ska nog hålla truten om Thomas jakt på den perfekta granen…
Alla var där av de som jag saknade igår på julaftonen, svärfar, svärmor, farbror Stefan och lilla Anna och hennes mamma, Knubbis den lilla tjocka katten, Niclas alias kakmonstret, Mia den glade, Julia och Stina de små trollen men dessvärre så var Melina på annat håll.
Fick ju även testa att åka långfärd med vår nya glänsande bil, fast jag gillade inte. Nej, det var så himla kul att titta på miltalen när den var ny, 26km… det har jag aldrig sett i en bil innan, i alla fall inte på en bil som är i mina ägor så det var en ny erfarenhet som jag gillade.
Men den tog oss fram som ett Jetplan, lugnt och fint. Har ju nu för övrigt en privatchaufför då jag inte får köra bilen längre för Thomas är allt för kåt på det nu när vi har ny bil. Innan lät det annars… Mammarika kan inte du köra? Och sa jag nej då så var jag tvungen att göra ”sten, sax och påse” om vem som skulle köra… Nu, nu slipper jag det. Jag kan gå in och sätta mig på passagerarsidan och luta huvudet tillbaks. Det gjorde jag i dag på hemvägen och det slutade med att jag somnade och vaknade i Vaggeryd, helt perfekt!
Ja, det var väl dagen som har gått mestadels i matens och det söta teckens dag.  Dags att röja undan allt gott nu så det inte blir en ful ovana att mumsa sött till alla kaffekoppar som man slurkar i sig under dagarna… Barnen har ju glöm hur en lördag är, alla dagar har ju mesta dels varit som lördagar med massor av godis.
Nu är det nog en bok, för det hjälpte ju inte att sova i bilen är lika trött fortfarande så då kan jag lika gärna läsa mig till sömns… det brukar funka!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.