Midsommar 2010

alt

Då sitter jag här hemma på Ekhagens gräddhylla och är både mätt och nöjd.
alt  alt
Igår for vi till Haverdal vid Halmstad för att fira in midsommaren hos Susanne och Joakim med familjerna Zimmerman/Snygg, Holmberg/Espestet och Samuelsson så fem familjer med barn och god mat kan inte annat än bli bra. Sen så på det så sken solen så gott och vi njöt av det härliga sommarvädret med små vindar som gav oss en doft av svag tång som förmodligen hade spolats i land nere vid havet .
alt  alt
Vi kom ner lagom till lunch och efter lunchen gav vi oss iväg bort till dansen som är vid en gammal ladugård eller vad det nu är för något. Fick en liten lustig syn och tanke när jag stod där och lyssnade på dragspelet och såg de flera hundra dansa omkring stången. Hade jag kommit från något annat land, ja kanske bara en bit ut i norden eller i Europa och sett detta så hade jag nog undrat om de där svenskarna inte är riktig.
alt  alt
Där hoppar vi runt en stång samtidigt som vi låtsas att vi är grodor och detta gör vi en gång om året för att sedan stoppa i oss till och potatis med en massa sprit i små glas. Kanske är vi allt lite tokiga här i Sverige ändå eller?! Att vi sen höjer ögonbrynen när de nere i väst dansar i en lång rad och joddlar högt och det tycker vi är konstigt… Mm, tåls att funderar över eller?!
alt
Men, tradition är tradition och jag gillar tradition så jag tar gärna mina barn bort till en midsommarstång och dansar som en groda för att sedan gå och äta lite sill med färskpotatis sen kan jag gärna vara utan nubben till då jag inte gillar starksprit så värst mycket. Sen så även där är vi konstiga, då ska vi sjunga en liten nubbevisa för att sedan svälja denna brännheta dryck… ja, traditioner !!!
alt
Så gjorde vi även i år, fast den här gången tog jag en halv Minttu hur nu det kan passa ihop på ett midsommarbord?!?! Bättre än något annat i alla fall, fast sen blev det desto mer brusvatten då sillen gjorde mig enormt törstig. Tror att de flesta blev törstiga så det gick nog ner några öl under kvällen kan jag tro.
alt  alt
Liam och Noel som var rätt trötta höll ut med lek ända fram till strax efter 22 då jag tyckte det räckte. Jag har ju erfarenhet av att de vaknar än tidigare när man inte är hemma och då vi fyra ske dela rum och detta rum är inte stort så sömn kan vara bra då.
alt
Mycket riktigt vaknade de små tidigt och mycket riktigt var det mammarika som gick upp, det var inte bara mina barn som var lite små hungriga så jag gick upp och var husa för en stund. Men är man först uppe så har man även första tjinget på duschen så jag passade på att njuta där när barnen satt och åt frulle framför tvn.
alt  alt
Sen frukost för de flesta (inte jag och de mindra barnen) för att sen sitta och tjata med en massa koppar kaffe. Efter ett tag gick grabbarna med barnen ner till havet och kollade läget. Då passade jag på att städa ut vårt rum och packa in i bilen. De andra förberedde resterna från igår som blev en god lunch, ja sen lunch.
alt
Sen var det dags att ta adjö av detta goa gäng, lika sorgligt varje gång man skiljs men lika gott är det ändå att komma hem till sitt. Några skulle hem och några skulle dra vidare ut i Europa för att njuta vidare av semestern…
alt
Vi var smarta vi, vi bjöd in oss på kvällsmat hos Familjen Strandqvist när vi kom hem så vi slapp att balta med det. Vi åkte raka vägen dit med endast två stopp. Ett stopp strax efter hemfärd då Liam åter igen blev super åksjuk. Efter att jag och Liam suttit ute en stund och andas så bestämde Thomas och jag att Liam fick sitta fram resten av resan vilket hjälpte och han somnade till slut och sov hela vägen till Jönköping.
alt
Nu har vi lagt våra trötta men nöjda barn, ja Noel visade kanske inte sitt bästa humör i kväll men jag tror det beror på brist av sömn och en kombination av någon 5-årstrots så mammarika och pappathomas är med elaka och fula än snälla och goa mamma och pappa. Kan inte annat än att skratta lite åt det fast man inte ska, hehe…
alt
Så tack alla som har gjort vår midsommar så himla bra och tack för ett bra avslut med god mat!
alt
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.