Farmor lämnade efter sig trollen…

Min farmor har satt spår i mig. Än idag så använder jag mig av saker som hon gjorde. Jag är vidskeplig och det var farmor med. Jag lägger inte nya skor på bordet och jag går inte under stegar, fast det gör väl inte det flesta. Jag lägger inte nycklar på borde och jag spottar lite i smyg när jag ser en svart katt springer över vägen, ja jag fräser nog lite även om den inte springer över vägen bara för att vara på den säkra sidan.

Min farmor har även fört vidare genom mig till mina barn. Hon berättade om troll, vilket jag gör för mina barn idag. När det är dis ute från skogen uppe på en kulle kan nu Liam säga till mig. Mamma titta trollen kokar gröt, så sa alltid farmor till mig och nu har jag berättat det för mina barn.
Min farmor berättade även för sina barn, min pappa och hans syster om troll. När pappa kom till världen så blev hans syster lite i skymundan, åtta år äldre lite trött på att alla daltade med pappa. Så en dag beslöt hon sig för att lämna ut pappa till trollen i skogen. Som tur är möter farmor (Pappas syster) Bibbi i hallen och stoppar henne. Jag vet egentligen inte om hon han stoppa Bibbi för ibland undrar jag faktiskt om inte min pappa är ett troll. Han har fått en del gener som skulle kunna tyda på det. Bedöm själv, gillar skogen bor i skogen och titt noga på ögonbrynen.  Ja, avgör Ni jag har i alla fall mina misstankar…
alt
Min farmor älskade blommor och växter ute, det gör jag med så även det lever vidare. Hon var även en konstnär och det lever nog i oss alla tre syskon. Även min pappa har det konstnärliga i sig. Vi gillar skapande i olika slag.
När jag presenterade Thomas första gången för farmor så tittade hon på Thomas och sa: Det är lika bra du fria NU till Marika för jag vet inte hur länge jag lever till. Hon fick till och med Thomas att dricka kaffe, han som avskyr kaffe. För ingen kan ju säga Nej till farmors kaffe som är så gott, det vart till och med en påtår för han.
När jag var och hälsade på min farmor ville hon alltid prata om ditt och datt, en dag så sa hon helt allvarligt. Marika i Stockholm är det modernt att vara homofil. Jag blev lite ställd men sa, ja det finns nog en del där uppe. Då fortsatte hon: Marika hur gör egentligen de där homofilerna…
Min farmor lever vidare även om hon Nu sitter och dinglar med benen vid en brygga någonstans där hon helst av allt ville vara.
alt
Saknar dig farmor
//Marika
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.