Mjukt hjärta!

Härom dagen när jag och Thomas hade parkerat bilen tidigt på morgonen för att gå till jobbet så såg jag att det blänkte till och där nere på kullerstenen låg den en 10:a. Hur ofta sker det att man hittar en 10:a?!

Ja, jag brukar då inte ha tur i att hitta det i alla fall, så jag vände upp arslet i skyn och plockade upp den. Thomas frågade om det var värt att böja sig för en 10:a (märklig kar… Allt som klirrar är ju kvinnor förtjusta i) och så klart var det ju det.

SWATSå jag stoppade i alla fall den där 10:an i fickan och tänkte inte så mycket mer på det och gick till kontoret för att hugga tag i dagens uppgifter.

Någon stans mitten av mitt arbetspass när jag var på väg till kontoret efter att ha gjort lite S.W.A.T insatser så ropade en äldre dam på mig… Hon var inte så lång så jag fick böja mig lite ner för att höra vad hon hade på hjärtat.

hungrigHon var inte full, ovårdad eller direkt en person man lägger märke till (sådan som jag stöter på när jag går på stan i arbetet, de som har hamnat för långt ner i flaskan eller nålen) så jag stannade upp och undrade vad hon hade på hjärtat…

Då fick jag höra att hon var hungrig och hennes pengar var slut. Hon skulle få nästa utbetalning på måndag av socialen och var helt förtvivlad. Nu brukar jag inte ge pengar till de som tigger, för det mesta är det nästan bara de som vill ha sig något att dricka och jag gillar inte att bidra. Men något i mig fick mig att helt plötsligt stoppa handen i fickan och fiskade upp den där lilla guldtian som jag fann tidigare på morgonen.

Jag räckte över den och sa att det inte var mycket men den kunde hon få. Då svarade hon, att det var visst mycket för den kunde hon köpa lite bröd…

Tänk vad livet har att ge för att sedan ges bort. Det var nog meningen att jag skulle finna den där 10:an och visa arslet för vädergudarna och ruva på den innan den kom i rättans händer… Eller?!

20100329160959-1Nåväl, det kändes bra där innanför min jacka, dunkade liksom härligt gott hjärtat mitt!! Så även om hon lurade mig kan jag leva med det…

heart

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.