Monsunregnet

 

Inatt drömde jag, jag trodde i alla fall det ett tag och otäckt var det med. Jag vet nog inte riktigt vad jag drömde inte mer än att det stod en liten figur framför mig och det lustiga i det hela att denna lilla figur som stod där som en siluett i min dröm aldrig ville försvinna.
Nej, det var otäckt ett tag och när den där figuren inte försvann så öppnade jag ögonen ännu mer och då blev figuren ännu mer verklig tills jag förstod att den där otäcka figuren fanns på riktigt… Ja, nu visade det sig ju att det inte var så farlig utan att det var Noel som stod där och studerade mig i min sömn.
Nu blev min sömn rätt störd då det var klart för mig att jag inte kunde återgå till min dröm utan att ha hjälpt min lille Noel som inte hade hunnit upp till toan. Så det var bara att gå upp och tända lampor så mammarika vaknade till riktigt ordenligt. Som tur var kom även Thomas upp och assisterade med att börja torka golven då det var en ränna av blött från Noels rum in till oss och så vidare till toaletten. Jag fick duscha Noel och byta täcket som också kom i vägen från det här monsunregnet i vårt hem hade orsakat.
Men efter det var det åter dags att krypa ner till min varma goa säng och slänga mig in i drömmarnas värld till jag vaknade av att Thomas klocka började låta mer än vad jag ville att den skulle göra. Det tog en tid innan jag fattade att det var morgon och att det var tid för Thomas att stiga upp ur sin sömn. Jag hade å andra sidan turen att kunna ligga kvar ett tag till då mitt arbetspass börjar långt senare…
Så nu är det dags att ta på Noel lite kläder för att lämna av han på förskolan så att mammarika snart kan gå på sitt arbetspass och tillbringa tiden till sena kvällen i gruvan.
 
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.