Mumin!

 

Jag är DISSAD!
Ja, jag har blivit dissad, näst intill knaisgförklarad av min make… Varför? Jo, jag föreslog att vi skulle åka till Mumindalen, Finland nästa sommar.
Thomas tittade på mig med stora klotögon som om jag vore från en helt annan planet, med ett uttryck som lät ungefär så här: Alltså, Du skojar va?!
Skojar, nepp det gjorde mammarika inte. Man skojar inte semestern, den heliga ledigheten, den helt underbara sommartiden.
Mumindalen, träffa alla mumintroll… Det tror jag Liam och Noel skulle älska, i all fall jag för de är ju helt underbara. Men jag har en känsla, en stark känsla av att jag aldrig kommer att få möta dessa små underbara varelser. Jag får nog nöja mig med att lyssna på sången och se dem på tv på förmiddagarna när Noel och Liam tittar på morgon tv.
Men mammarika var i alla fall ute med ett förslag och hösten, vintern och våren är lång så vem vet, jag kanske hinner mjuka upp min make under den tiden?!?!
 

 

Mumintrollet är ett troll som älskar att vara ute på äventyr och att upptäcka nya saker. Han njuter av livet och har många vänner som han trivs att vara med. Den bästa kompisen är Snusmumriken som han träffade en gång när han var ute på ett äventyr och skulle rädda världen från en komet och sedan dess har de varit vänner. När de är tillsammans brukar de simma i havet och göra en massa spännande saker. Mumintrollet vill upptäcka nya saker hela tiden och han lyckas med det mesta, om han stöter på en motgång så fortsätter han ändå med glädje.  
Mumintrollet tycker att mumindalen är en otrolig bra plats att bo på men han tycker att det skulle vara ganska roligt att få bo på något annat ställe också. Han tycker att mamma och pappa har ju sett världen men han har ju bara sett dalen och lite runtomkring, det är därför han älskar att gå på äventyr och upptäcka ställen som han aldrig tidigare har sett. 
alt
Han är ett ganska modigt troll för det är inte alla som skulle våga slåss mot en hemsk giftbuske men Mumin såg det som sin plikt för i busken satt Snorkfröken och efter att han räddade henne har hon varit Mumins

 

Så tänk, vad roligt det hade varit att få träffa alla dessa underbara figurer!

 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.