Musen bet & lite jobb!

Lördag och solen har lyst över mig med ett leende. Ja nästan i alla fall, den lilla stund jag fick lov att vara ute.

Idag har jag jobbat hela dagen och denna dag har flutit på fort. I dag blev jag avbokad en hel del men då tog jag tag i sommar schemat som ligger som ett tungt ok över mig. Har lyckats bli klar med vecka 20 och fick hjälp av Pernilla de två sista dagarna och jag tror att det blev bra. Måste sova på det och titta med nya ögon i morgon det brukar göra susen. Därför blev jag väldigt sittande framför datan på kontoret och missade hela dagsintaget av solen men hoppas att jag får chans att komma ut lite mer i morgon. Men då kommer det väl förmodligen inte vara lika soligt med ändå skönt med en nypa frisk luft.

Efter att jag slutat jobba idag fick jag i alla fall träffa Catharina och Siv på en liten kaffe stund. Skönt att få vara lite social när man arbetar en hel helg. Därefter tittade jag in på Ica Maxi och handlade lite nödvändigt ont. Hem för att se om min kära familj anlänt från torpet men det vart helt tomt här hemma, inte ens en liten dammråtta så långt ögat nådde.

Men på tal om råttor och andra små skadedjur så hade Liam blivit biten av en mus på torpet idag. Liam hade lyft på en planka och där låg en mus och hennes tre små ungar och sov i den gassande solen. Liam jätte glad över detta fynd so med alla andra djur tar han upp denna lilla mamma musen för att undersöka henne. Ja, denna lilla mus undersökte även Liam med att ta ett litet bett på hans finger till Liams förskräckelse.

Vad jag vet nu så har de här mössen hamnat i mushimlen och kan inte mer bita små nyfikna barn eller för den delen äta sänder både det ena eller det andra som kommer i dess väg. Liam blev lite ledsen för det hade gjort lite ont men kom över det fort enligt Thomas.

När Liam kom hem sprang han fram till mig för att visa sitt finger och berätta om denna händelse på torpet. Orolig mamma som jag är ville jag ta reda på om stelkrampssprutan räcker för ett mus bett och ringde till akuten för lite råd. Hon som svarade började skratta över att Liam lyckats få tag på en vildmus för det var inte så vanligt och det är det ju inte, sa att om det är någon s om ska lyckas med det så är det just Liam.

När hon konsulterat med en doktor så kom de fram till att stelkrampen räcker fram till 6 års ålder och gjord mig glad men inte helt lugnt. För det kunde visst bli infekterat ändå så vi skulle ha kolla på det men troligt vis skulle det inte bli något. Liam var ju pigg och glad och det såg fint ut nu när han la sig så jag hoppas att det är lika fint i morgon.

Har nu tittat på Robinson och blir lika full i skratt varje gång det visas. Människor är allt roliga satt skåda när allt kommer omkring. Tror inte ett skit på vad en del säger men det låter ju bra. Ser fram mot nästa om jag hinner se det då…

 

Lev i nuet och vänta inte till i morgon, utan plocka livets rosor idag

 

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.