Nä Nu jädra!!!

 

Nu är mammarika upprörd, väldigt upprörd…
Det har hänt en incident på en skola i Huskvarna och detta då på en mellanstadieskola som jag tror det heter än idag. Det handlar om en kille som går i 5:an och en kille som går i 6:a, varpå då den ene har med sig en soft airgun pistol och inte nog att killen hade med sig den till skolan han sätter den mot huvudet på den andre och skjuter av.
Det lyckliga om det nu finns något lyckligt i det hela är att den killen som blev beskjuten inte blev skadad. Men det är inte bara det som gör mig upprörd utan att då rektorn väljer att inte polisanmäla hela händelsen, det är det som gör mig arg. Säger att det är lugnt nu på skolan och inte någon oro, tror fan att det finns oro, eller!?!
Hur kan hon som rektor uttala sig om att det inte skulle vara det, har hon intervjuat alla barnen i skolan samt deras föräldrar/anhöriga. Hade detta hänt på en skola dör mina barn skulle gått i så hade jag inte lutat mig tillbaks som föräldrar och tänkt ”nu säger rektorn att allt är lugnt så då är faran över”.
Nej, vad finns det som säger att den killen inte kommer upprepa något och när han väl gått så långt att han skjuter av i huvudet så har men väl ända ont uppsåt?!?! Jag tycker att gränsen går redan när man väljer att ta med sig ett vapen, sen vad det är för vapen spelar inte så stor roll. Där drar man gränsen för ”att man kan tänkas använda” vapen för annars så hade man lämnat det hemma eller inte ens skaffat sig ett tillhygge.
Det är beklämmande att rektorn väljer att tysta ner ett sådant allvarligt brott, det räcker inte med att anmäla det till socialen… Stjäl något barn smink, godis eller annat så polisanmäls det, men det kanske inte är så konstig för det är ju livshotande?!?
Fy, för Dig rektorn… Tänk nästa gång kan det vara Dina nära och kära som blir attackerade men då kommer Du väl med tårta och saft!!!!
Och en viktig fråga i det hela, vart f*n har föräldrarna tagit vägen? Vart är deras annsvar?

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.