När jag var liten & tittade upp på himlen…

 

alt
Idag när jag la ner huvudet i gräset vid stranden och tittade upp i himlen kom jag att tänka på när jag var barn.
När jag var liten kunde jag och min bästis som då hette Emma ligga i gräset och titta upp i himlen. Tittade man riktigt noga så såg man till slut olika figurer. När jag låg där idag så var det så fridfullt och härligt att bara ligga och titta upp men jag han inte så långt som till att se en figur för de små ville ha något.
alt
 
Men det är allt härligt att bara titta upp när solen skiner och träden susar och bara njuta om det bara så är för några sekunder. Jag gillar sommaren mer än vintern och jag får liksom lite gladare humör när det är sommar och sol. Råkar jag vara ledig med så är det ännu bättre men även att gå till jobbet på sommaren är lättare än på vintern.
Jag tycker om vintern med men inte lika mycket och inte när det är slask och blåsigt. En fin vinterdag är när solen skiner och det knakar under fötterna när du går där. En fin dag kan vara att gå till skogen och se hur allt har frusit på grenar i skogen, då är det vackert.
alt
 
När jag var liten och åter igen lekte med Emma så brukade vi göra snö änglar. Längst upp där Emma bodde på vår gata brukade alltid grävskopan som skottade vår väg göra så det blev en stor vall av snö. Där byggde vi tunnlar och där gjorde vi så mycket skoj. Det var livet det, inte en enda räkning eller annat att tänka på då.
alt
 
Nu är det allt för mycket plikter som kallar och jag skapar nog mer än vad jag egentligen behöver. Men det är jag det och jag mår bra av att ha kontroll fast den borde nog inte vara så stenhård… Men den här sommaren har jag läst mig något som jag inte trodde skulle ske…
alt
 
Den här sommaren har jag ibland, inte alltid men jag har gjort det. Då har jag prioriterat att gå ut efter frukosten utan att fixa allt på topp här hemma. Jag har haft disk kvar och jag har lämnat sängen obäddad och det är stort för mig för det har inte skett på många, många år.
alt
 
Jag har låtit dammsugaren stå flera dagar på raken och det är också en väldigt ovanlig grej hos mig. Jag har ju lite av mani på att städa och hålla ordning och reda och min kära make jobbar på att få mig lite lugnare. Det som är lite komiskt i det hela är att jag jobbar på att få han lite mer engagerad i ta fram dammsugaren eller vad det nu kan vara. Men han säger till mig flera gånger i månaden att min ribba ligger allt för högt och då brukar jag säga höj din då så är min lagom!
alt
 
Men när jag var liten då sprang jag ut efter sommarmorgon på tv och då hade jag varken dammsugit eller bäddat sängen. Då åkte man till Åsasjön för att sedan spendera dagen tills det var dags att åka hem för att få i sig lite föda. Sen fick man vänta en timme för mamma trodde stenhårt på att man kunde få kramper efter maten om man badade.
Idag vet jag att det är en myt men väntar nog ändå för att det sitter i blodet nu. Man får med sig mycket från när man växer upp. Både bra och dåliga värderingar. Jag försöker att ta vara på de bra och slänga iväg de dåliga för jag vill inte föra vidare vissa saker till mina barn.
 
alt
En sak som mina barn tycker är fantastiskt roligt som hände mig när jag var lite och som de inte vill råka tu för det var att jag åt en bärfis. Det talar de om för många att jag har ätit en bärfis. Detta kommer jag så väl ihåg den där lilla bärfisen som kom in i min mun och som jag bet itu.
alt
 
 Jag och Emma skulle väl rymma som vi gjorde titt som tätt, fast vi rymde bara tills det var dags att gå hem och äta middag eller lägga sig… Men när man är på rymmen så blir man ju hungrig och den här gången hade vi kommit så långt bort att vi hamnade i deras grönsaksland.
alt
 
Där skulle vi njuta av de delikata salladsbladen som växte där. Till detta hade vi plockat blåbär som vi la i och rullade ihop. Emma tog en stor munsbit på sin och jag tog en på min. Sen tittar Emma storögt på mig med lite förskräckelse i ögonen för det rann ju massa rött från min mun. Ja, inte blåbärs rött utan blodrött…
alt
 
Nu kommer jag ihåg denna smak som inte alls var så god som jag hade trott. Jag vet ju hur blåbär smakar och jag vett ju hur sallad smakar men detta smakade inte alls så som jag vet att det skulle smaka.
Jag tittade ner och till min förskräckelse ser jag denna halva bärfis i min salladsrulle som jag nyss satte tänderna i. Det var inte gott och jag spottade och fräste en hel del och lärde mig att INTE äta bärfisar mer. Det har jag fört vidare från min barndom till mina barn, bärfisar luktar, bärfisar smakar illa.
alt
 
Det är där det kommer in en viktig synvinkel enligt mig. Pappa Thomas, han har ju också med sig bra och dåliga värderingar. När vi två som är TU lägger ihop dessa bra så skapar vi ett super bra värderingsfirma kan man säga. Jag har lärt mig mycket av Thomas och vad han har med sig i sitt bagage och det är jag glad för. Jag gillar att mina barn ska få ta del av vårt förflutna och tycker om att se de lär sig det.
alt
 
När jag tänker efter så har vi skapat ett super team jag och Thomas och vi kompletterar varandra så bra. Jag är den mer lite hetsigare och Thomas den mer lugna. Thomas får mig att coola ner mig och jag får Thomas till att ibland tänka efter en eller två gånger innan han gör eller säger något. Det tycker jag är bra. Thomas är tidsoptimist och jag är realist, det är också bra att den ene kan lära av den andre.
alt
Idag kan jag skratta åt Thomas när han berätta att han ska göra något och han inte inser att tiden inte räcker till, till allt han har planerat att göra. Då brukar han komma efteråt och säga… Ja, jag vet att du hade rätt. Fast det är inte alltid det bästa att ha rätt utan det gäller att finna något som passar alla.
alt
 
Ja, nu svävade jag ut lite här i min ensamhet. Jag sitter och väntar hem min kära make som jag saknar för vi har knapps setts på hela dagen. Thomas sitter i sin lilla bunker i föreningslokalen och fixar med något. Innebandyn blev ju inställd och då passade Thomas på att göra lite måsten…

 

Den ende, som är klokare än vem som helst, är alla och envar.
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.