Njutit!

Idag var jag uppe jätte tidigt för jag hade ju lovat köra Annette till tåget och så klart bokade hon ju tidigare innan ens tuppen har vaknat. Men har man lovat så har man lovat och det var ju bara att gå upp från den sköna sängen som jag så längtade tillbaks till. Tittade ut och funderade på vad det var för väder ute och kan Ni tänka Er det var sol redan halv sju i morse. Knut blev jätte glad över att jag vaknade till liv så jag tog på mig lite tunna kläder och gick en morgon promenad här uppe i det gröna Ekhagen.

Men det ska jag säga att det var ju inte varmt för fem öre så tidigt, till och med Knut gjorde sitt fort för att sen springa tillbaks in i värmen. När jag gick den lilla promenaden så kom jag på hur sugen jag var på scones och den tanken följde mig hela vägen ner till stationen med Annette och hela vägen hem från station. Väl hemma låg alla och sov fortfarande och det kändes som om jag hade varit vaken i flera timmar och hungern gjorde sig hörd. Så jag satte igång att baka lite bröd som hela familjen avnjöt i lugn och ro.

Efter denna fantastiska frukost gjorde vi ett ryck för att sedan packa in oss i bilen och fara till torpet. Liam och Noel såg fram mot att åka och sjöng glatt och tjatade en massa roligt hela vägen ner. Väl framme så fanns solen även där och nu hade till och med värmen börjat smyga sig på lite. Knut flög ur bilen och gjorde värsta rundan i sådan ös att det rök om han. Olle blev jätte glad att lille Knut dök upp så de sprang runt en stund innan de slängde ut tungan och andades som de hade cyklat Vätternrundan två varv.

Pappa hade köpt pensere till mig som jag planterade i min farmors gamla urnor som hon själv gjort en gång i tiden. Det blev så fint och jag är hel nöjd. Ska köpa lite mer blommor och göra den andre som står och väntar på att bli fylld. När jag släpade fram denna jätte tunga urna så låg det en död mus i som Liam han ta sitt en rejäl titt på med både ögon och händer. Tur att det finns vatten och tvål att tvätta små barna händer med.

alt

 

Vi började att göra taket i det rum som är tänkt till barnen, ja i alla fall Thomas och pappa satte igång med det. Thomas lär upp sig av en gammal byggmästare och det gäller att inte fuska. Men när halva taken var satt med gips så avbröt pappa denna stund med att säga till Thomas. Nä det ser för #”3&%/** UT ta ner skiten igen. Va sa Thomas har jag gjort fel?!?!?

Nä det var inte Thomas som gjort fel men det är inte lätt att få det bra i ett hus som är gjort på sent 1700 tal. Det är vint och snett och pedantiskt som pappa är när det gäller att bygga och renovera så duger inte detta. Han har inte kommit på hur vi ska göra men vi måste göra en annan lösning. Det lutar åt att få riva ner hela taket och det kommer innebära en himla massa arbete för att få ordning p det igen. Det kommer att trilla ner en massa skit från taket som de har täkt med en gång i tiden om inte pappa kommer på något annat att lösa det på.

 

alt

Men vi har i alla fall kommit en bit på vägen och de gipskivor kommer vi har köpt kommer vi att ha på övervåningen i stället till det rum som är tänkt till oss. Men det får bli efter lite annat som måste fixas. Då satte Thomas och pappa igång med att få till vatten i pappas nya hus som är färdigt att flytta in i bara vattnet kommer igång. Har vi tur så kan Thomas göra klart det i morgon när de åker ner. Jag ska dessvärre arbeta och kan inte följa med och njuta som idag.

altalt

Liam har slitet som bara den med att ta ner vårt gamla staket som har gjort sitt och mer där till, så stakt Liamhar blivit… Tur är att de har fått så fina värktyg av Marie i födelsedagspresent!!!

alt

 

Jag har däremot gjort färdigt en hel sida av huset med att rensa ogräs och land vilket jag är stolt över. Sen har jag även städat av skafferiet som då besår av kyls och frys med som jag har städat ut inför sommaren. Är hel nöjd med att ha fått så mycket gjort. Idag tog jag Olle på en lite promenad innan jag gjorde han lite vår fin. Tog ram vatten slangen och duschade Olle ren och fin, hoppas att han torkar till det är dags att gå in för blöt hund luktar URK!!!!

Under dagen så blommade körsbärsträdet ut så himla fint… Det surrade hela dagen och satt man riktigt tyst så hördes det lång väg hur alla bin arbetade med att sno pollen eller vad det är de gör där.

alt

 

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre.

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.