Nu är det helg & ledigt på gräddhyllan!!!

 

Nu är jag super nöjd för vi har fått gjort så mycket idag. Nu har vi även varit så ambitiösa och bytt soff tyget så nu har vi en vit soffa, det återstår att se hur länge den kommer att vara vit. Men mitt hopp kommer att finnas kvar länge…
Vi har bara en liten detalj kvar och det är att sätta upp belysningen på balkongen sen så kan vi fira advent hela dagen, hela veckan ja hela året…
Nu sitter jag här i soffan med Thomas och små tittar på årets Robinson. Det kan man ju alltid fördriva tiden med om man inte har något annat viktigt att göra.
Vi har det riktigt bra här nu och det är så härligt att titta ut på rusket når man vet att jag inte behöver gå ut mer. Det här är livet, det här är ledighet på gräddhyllan!!
Innan i kväll satt vi hela familjen och hade lite lördags mys i soffan. Liam var jätte glad över att jag och Thomas tittade på film och åt ostbågar, då är livet på topp för Liam. Noel han tyckte också det var kul men blir lite lättare rastlös fast vi satt kvar. Ja, den som fick sova längst idag närmare bestämt ända till 10 var den som satt och sov halva filmen… Gissa vem… Mm Thomas så klart!
 
Men nu ska vi njuta resten av helgen och ha det riktigt bra, så nog städat på gräddhyllan!!!
 
Nu lite info om 1:a advent.
Första söndagen i advent är kyrkoårets första dag. Efter festen i samband med Jesu intåg i Jerusalem vidtar advent (”julfastan”) som en förberedelse inför jul.
Den infaller fjärde söndagen före Juldagen, det vill säga den söndag som infaller 27 november3 december. Den liturgiska färgen är vit.
Temat för dagens bibeltexter enligt evangelieboken är Ett nådens år, och en välkänd text är de texter ur evangelierna som berättar om hur folket väntade att Messias skulle komma ridande på en häst, men att Jesus red in i Jerusalem på en åsna.
Under 1900-talet började man i Sverige använda särskilda adventsljusstakar med ett stearinljus för varje adventssöndag – och det första ljuset tänds alltså denna söndag. På ”första advent” får kyrkorna mycket besök av folk som annars inte brukar gå dit.
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.