Nu spricker jag av skratt & en lärare till vän!

Idag var det dagen då min käre make blev lurad av sina arbetskamrater och chef. Jag har vetat om det och har verkligen fått hitta på historier för att inte avslöja vad som komma skall. Men nu kan jag äntligen lätta mitt hjärta och berätta hej vilt för både folk och fä.

Thomas regionchef skulle bjuda ut Thomas och hans medarbetare i kväll på en middag för att fira Thomas 40-årsdag som gick av stapeln den 7 mars. Jag har vetat om det länge och det är verkligen inte lätt att hålla sådant hemligt. Thomas är i ofta i farten och bestämmer att han ska hitta på en massa andra saker och även denna kväll hade han blivit inbjuden på något styrelsemöte frö föreningarnas förening eller vad det nu hette. Fick dra en vals och min tunga blev alldeles svart, brukar säga så till barnen om det hoppar grodor och osanning. Men en vit lögn, är det en lögn?!

Men det löste ju sig och i dag ringer Thomas hem och berättar att både VD och regionchefen för Willys Hemma ska komma till butiken och prata om Willys framtids vision med Thomas vid 18 tiden ikväll. Det var ju bara att säga till han att han självklart ska åka ner på det och att jag stannar hemma i kväll från kören.

Det som var svårt för mig var att Thomas skulle ta på sig något finare för jag visste ju vad kvällen handlade om. Klipsk lite fru som jag är så bäddar jag rent i sängen för där får aldrig någon lägga sig oduschad. Ja, jag vet att jag är lite tokig på vissa saker men Thomas har lärt sig med åren att det inte är någon idé att tjafsa om det. När han väl hade duschat sa jag, att du kan ju inte ta på dig det du haft idag nu när du är ren och fin. Vad jag är duktig på att låta trovärdig när nöden kräver det. Thomas köpte mina argument med hull och hår och sa till slut att det kan ju va skönt att ha det gjort tills i kväll!

Fick även dra in min mamma i denna historia för att Liam är sjuk och jag skulle på kören med Noel. Sen var ju jag även och tog några sprutor (som för övrig gör lite ont i ena armen nu) och jag visste ju inte om jag skulle hinna tillbaks innan Thomas var tvungen att åka ner till arbetet innan jag var tillbaks.

Så mamma kom hit och spelade som om hon inte visste något alls och det är så kul att se min man för han fattade verkligen inte något alls. Thomas tyckte ju att det var ju bra att jag fick tag på mamma idag och hon kunde komma. Vad han inte visste var att det hade vi bestämt redan för några dagar sen. Barnen var jätte glada över att mormor kom för hon hade med sig saker att göra vofflor med. Det är ju inte helt fel med några nybakade vofflor att stoppa i magen.

Noel och jag for till kören och Annette kom även dit för att sjunga några låtar. Vid fikat efter så satte jag mig vid en svenskalärare ”Susanne” och nu vet jag att hon kommer läsa det här så jag hoppas att min grammatik är perfekt… Men för övrig så kan det vara bra att ha en ny vän som är just svenskalärare för då har jag ju en vän att fråga om det är något konstigt som jag undrar om. Vad jag fick lära mig idag är att man faktiskt kan börja en mening med ordet ”OCH” vilket jag inte fick på min tid i skolan. Man lär så länge man lever, som någon klok har sagt en gång i tiden!

Alla lärare kan förklara vad de förväntar sig av oss. Men en bra lärare väcker våra förväntningar på oss själva.

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.