Ny bräda på G!

Okej, dagen börjar ta slut och vad är summan av kardemumman?

Ja, inte har det varit en dålig dag inte. Nej, snarare tvärt om… en bra dag, den har tillbringats på gräddhyllan som mammarika trivs så bra på.

Liam och Noel, de har varit mest ute och maken… ja, han har varit i gruva och en vända till sortergården.

Vad var det som åkte till skrot? Mitt första och knappt använt av mig heller måste jag tillägga. Min egenköpta strykbräda for till i golvet med en stor duns då Thomas skulle stryka en skjorta.  Det gick inte att rädda, maken ville inte rädda det. Vad mammarika har för erfarenhet om vad mina nära och kära har tyckt om min strykbräda är väl att det hör till skroten innan det ens kom in i mitt liv.

Nu vart det inte så att mammarika köpte något begagnat den dagen beslutet togs att det kanske borde finnas ett bräde. Men mammarika har aldrig och kommer förmodligen aldrig heller prioritera en strykbräda. Så när det var dags att köpa köpte mammarika ett litet fint som inte tog plats och skämde inredningen.

Nu kommer det förmodligen inte bli någon liten, utan en stor om maken får bestämma (kan det vara så att det är en …..förlängare för maken med att ha en stor bräda?!).

Förutom det så åkte mammarikas gamla kontorsstol som hade gjort sitt. Men å andra sidan så hade även den varit med i många år, så det vart inte så mycket att gråta över. Mammarika fick en ny stol i bröllopspresent…

Så livet, ja det är ju rätt gött.

Men mammarika och pappa Thomas har även gjort en god gärning. Tänk vad glad man blir när någon gör något för en som det är svårt för en att göra. Eller bara ett litet hej kan ju även göra någon glad. Idag gick vi upp till vår kära granne ovanför och tog ner hennes balkongrutor och putsade av dem och satte tillbaka dem när det var klart. Grannen blev så glad över detta då det inte hade gått för henne då det är allt för tungt. Men mammarika har en stark make, så det vart lätt fixat.

Som tack fick vi en flaska rött vin som vi kan ha i sommar då grillen åker fram en sommardag i paradiset… Härligt!

Sen har mammarika tjatat till sig att maken skulle flytta undan de två madrasserna vi sovit på som stått och dammat i tv-rummet. Nu står de i datarummet, inte kul men dock så mycket bättre. Där kan mammarika i alla fall stänga dörren när det inte ska synas någon röra.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.