Ny spis, men vem fasen fixar uttaget???

Små tankar så här innan jag ska gå och lägga mig.

Vi bor i en bostadsrättsförening som är ganska stor, vet inte om det är den största i Jönköping men jag tror det.

Vi har en gemensamhetsloka so vi alla kan hyra och den är toppen bra att ha och det är många som utnyttjar den till lite allt möjligt. Vad som får mig förvånad är att när en del, inte alla men den del lämnar ifrån sig den så tror de att föreningen har en lite städtomte som poppar upp från något hål och fixar undan allt skräp och dylikt.

Är det inte rätt konstigt att de inte kan ta undan sitt eget skräp eller vad det nu är de har haft där? Blir förvånad över att folk inte kan lära sig.

Ja egentligen är det mycket jag blir förvånad över med vissa som bor i en bostadsrätt. För de tror att de kan göra hur som helst och inte har några krav på sig för de bor ju här. Så enkelt att bara lämna skräp eller annat, ja än bättre att ringa till oss stup i kvarten och tror att vi är någon jour som står på giv akt i fall någon vill ha något fixat.

Ibland får jag en skopa och jag är inte ens med i styrelsen, jag har lärt mig att bita mig i tungan och jag har även lärt mig att säga NEJ om jag vet att det är o.

Det är så att vissa saker kan jag tycka att vi/Thomas kan hjälpa till med men det beror också på hur vi/jag blir bemött när det fråga.

Som en tant som vart super arg för att Thomas inte kunde gå direkt upp och fixa hennes tv… Mm har hon rätt att vara arg för att Thomas inte han precis då? Nej det hade hon inte och som en annan gång när det ringde en farbror och sa att han hade köpt en ny spis till mig. Åter igen inte till Thomas utan till mig. Jaha, sa jag lite trevligt, kul för han att han har köpt ny spis. ja, säger han men nu passar inte kontakten i väggen. Jaha det var ju inte bra sa jag… Ja och vad ska du göra åt det sa han till mig. Ja, tänkte jag vad ska jag göra åt det?? För det var inte hans problem utan tydligen mitt problem.

Det är då jag tänker att jösses vad kommer alla dessa människor ifrån?? Vilken planet kom de ifrån och vart har de rymt ifrån? Men sen så finns det toppen folk här med, mina grannar är super och trevliga. Synd att några har valt att flytta men så är det ju, livet går vidare och många har drömmar. Någon hade en dröm att flytta utomlands och det gjorde de. Thomas tyckte inte det var så kul för han gillade mannen mycket och hade ett bra samarbete med han för han var med i styrelsen och hade bra erfarenhet som Thomas tog lärdom av.

Nu är det upp till mig att hitta någon som kan ersätta han för jag är ju med i valberedningen. Det är inte lätt och jag vet inte om vi kommer att lyckas. Men vi/ jag ska göra mitt bästa det är en sak som är säker.

Nu ska jag snart krypa ner i sängen för jag är jätte trött redan, skumt… kanske bero på lite sömnbrist men jag kan ju sova när jag blir gammal hade jag tänkt.

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.