Nytta av solen!

solIdag har solen varit på besök hela dagen på gräddhyllan. Men jag har inte haft så mycket med den att göra, inte mer än när jag har varit ute och traskat med mina fyrbenta samt två bonusfyrbenta. Idag har nämligen Seppo och Bosse varit här, nästan som ett hunddagis.

 

Fast det finns en bra anledning till varför jag inte har haft så mycket med solen att göra idag. Däremot har jag haft nytta av solen här hemma på gräddhyllans residens.

Idag har jag haft ledigt från gruvan och jag visste att jag inte skulle få så där värst mycket ledigt. För nu när väl solen börjar titta fram genom fönsterrutorna så ser jag (eller vi såg rättare sagt inte ut) att det fanns inte en ända ren fläck. Så himla gräsliga rutor, få ju skämmas.

fönsterSå solen har hjälpt mig när jag har putsat rutorna. Dock har jag några kvar, då kroppen sa ifrån nu i eftermiddags. Men där jag har gjort är det som om det inte finns något glas, så rent är det. Passade på att göra värsta vårstädningen i vårt sovrum när jag ändå var igång. Så nu vill jag knappt att vi ska använda det. då det är så fint där.

Noel hade med sig Teo hem från skolan idag, det hade de bestämt igår då vi var på skolan och åt kvällsmat. Skolan hade anordnat om man som förälder (och barn i skolan) ville komma och äta middag/kvällsmat för endast 30:-/p (gratis för skolbarnen) och det ville ju vi så klart. Liam och Noel tyckte det var superkul att vi fick uppleva matsalen och dess mat.

Men, fy tusan vilken skillnad det är på skolmaten nu och då jag gick i skolan. det här var ju rena lyxmaten, så mycket grönt att välja på. Fanns olika sallader, vitkålssallad, rotfrukter och annat gott som verkligen inte fanns på min tid. Vi hade som mest rivna morötter med russin i. Har fortfarande än idag att äta rivna morötter då vi vart mer eller mindre tvingade att äta det på skola. Maten vart ju kanongod på allt, så nu vet jag att våra barn får fantastiskt god och bra mat. Då behöver jag inte ha dåligt samvete om jag inte lagar den mest kulinariska maten var dag.

soppaFast i dag så har jag faktiskt gjort en riktigt god middag som uppskattades när de kom hem från skolan innan idag. Gjorde potatismos (måste passa på innan det är försent med att göra mos då det börja bli färskpotatistider), till det så en god och saftig köttfärslimpa med morötter och andra kokta grönsaker. Inte illa pinkat för en torsdag då det egentligen borde vara soppdag.

tröttMen nu är dagen till ända och det känns i både kropp och knopp. Måtte den reparera sig under natten då gruvan börjar redan 6:30 i morgonbitti. Hoppas också att dagen går supersnabbt i gruvan då vi efter jag slutat packar in oss i bilen och far ner till vårt härliga paradis och dra in nyttig luft, skaffar oss energi och bastar oss till russin hela högen.

Det är vi ju värda allihopa. Kul ska det också bli att Outi och Alexander kommer ner, det var länge sedan vi var dör tillsammans, så det ser jag fram mot. Så mysigt att sätta sig på altanen på morgonen och ta en morgonkaffe medan vi tittar ut över de njutbara vyerna.

Så nu önskar jag Er alla en god fredag och fridfull helg!!!

trevlig-helg-frn-mig_57941199_511e0c189606ee2d7c3a676c

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.