Ont, är det hälsporre???

Nej, nu har jag bestämt mig att ge det inte med sig i min stackars häl så kommer jag kontakta vårdcentralen, har nämligen läst och sökt lite på internet och det lutar mot hälsporre. Men som sagt det gör ont, ont och ont och nu orkar jag inte halta runt här längre… Skit! Spelar ju inte någon roll om jag nu vilar den för det första jag börja gå så går det en il av smärta i min häl upp i foten. Blir så förnedras irriterad för jag har inte tid med något sådant här utan bättre att få en förkylning och efter ett par dagar så är den över och allt är som vanligt. Det här, ja det har ju nu hållet på i ett par veckor och det blir ju inte bättre, snarare sämre.

Har idag tagit med barnen och Knut ut till Knivshult för att tillbinga dagen där både inne och ute. Förmiddagen gav vi oss ut till pulkabacken, grannar, hundar och jag, Liam och Noel samt familjen Strandqvist.
Tror det blev två timmar i backen innan det var dags att återvända tillbaks in i värmen. Då hade Knut fått roa sig med, Milla, Leia och Pelle så det stod härliga till och nu kommer nog både hundar och barn sova gott i natt.
Efter utelek gick vi alla in förutom Milla och Leia hundarna som fick gå in till sig. Annars hade det nog blivit holabaloa med fyra hundar, sex barn, två katter och fyra vuxna. Knut fick ju efter ett tag syn på en av katterna och han blev så glad och upptagen med att leta katt sen i en timme efter att katten hade gått och gömt sig, inte en lugn nerv i lille Knut inte…
Vi blev även bjudna på lunch och det satt som smäcken efter massa lek och på det en god kopp kaffe. Sen blev den vuxna delen av sällskapte totalt däckade och slängde oss i soffan medans de små hade dansuppvisning och allt va de nu va de lekte med. Det märks att det är en tjej med i leken då blir det liksom lite tjejigt med musik, dans och annat roligt…
Frågade Kitty igår om hon ville jag skulle ta med mig Knut ut idag till Knivshult och det blev hon mer än glad för så han fick springa av sig rejält. Knut är precis hämtad och nu är det så tyst och barnen sitter och tittar på Bollibompa. Thomas kommer hem senare för det var sjuk personal och svårt med att hitta ersättare.
Vad är nu hälsporre?!?!
Hälsporre, lat. plantarfasciit där plantar står för fot, fasci för hinna och it för inflammation. Det handlar alltså om en inflammation i fotens hinna. Hälsporre är vanligast i medelåldern och hos människor som rör sig mycket t.ex. idrottsmän. Den tillhör belastningssjukdomarna och sitter under foten. Hälsporre är resultatet av lång tids felaktig belastning av de stora senytorna under fotsulan. Detta ger upphov till smärtor i hälen. I ett försök att reparera upprepade småskador i senan, börjar kroppen lagra in kalk där senan fäster sig till hälbenet. Efter hand utvecklas det ett litet kalkhorn på hälen, en så kallad hälsporre.

alt

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.