Ord är farliga!!!

Tänk vad ord är mäktiga!!

Ja, ett ord som betyder något för dig betyder inte samma sak för en annan…

Det är tolkningen i ordet som har betydelse. Ja, hur den ene tolkar det den andra säger. Det är farligt med ord, ord kan vara väldigt farliga.

Detta låter ju lite konstigt men tänker man efter så har någon tolkat något du såg på ett sätt som du inte menade. Sen är det upp till dig att bevis att det inte var så det sas.. Det är då det lilla ordet har blivit farligt!!

Är trött på att folk tolkar saker som inte ens borde tolkas, ja en del älskar att tolka och lägga sin egen värdering i ordet/orden. Sen är det kört, du är dömd, du och dina kära är dömda. Det du sa, det du menade är inte det De hörde!!

De hörde det de ville höra och det är allt som du inte sa!

Jag är trött på att ord ska tolkas fel och jag är ännu tröttare på att de som tolkar är fega och inte säger till de som sa det…

Mm, lite nattligt tänkande. Det är ju tur att de inte kan ta ens tanke ifrån en, för den behåller jag för mig sjäv. Den har jag makten över och den kan inte någon i hela världen tolka fel!!! Tragiskt, tagiskt, tragiskt… Men det kanske bli så med åren inte vet jag och jag vill inte veta heller!!!

Tur är att jag har en man som jag förstår och som förstår mig. En blick och jag vet vad han vill, ja det är en tolkning men en äkta tolkning. Har jag tolkat fel så får jag veta det och då är det bara för mig att säga: Aha, vad det så du menade och så går vi vidare ännu lyckligare över att lämna något dumt bakom oss…

Men en del kan inte det, en del har det med sig även om det är över. Ja, man tror i goudans ro att det är gammalt och lunkar vidare i livet. Sen rätt var det är så ploppar det upp som värsta ogräs från ingen stans, ja alla vet ju hur ogräs är. Växer fort och ärt svårt att bekämpa.

Nej, jag tar ett kliv bakåt och låter det bero, jag ska inte tolka de orden och jag ska inte tolka det som sägs. Jag ska leva och det ska jag göra lycklig och för att bli lycklig behöver jag inte dessa tolkare i mitt liv!

Tänk vad ord kan förstöra och tänk vad mycket lättare det hade varit om man sagt: Hur menade Ni/Du? ja, då hade förmodligen mycket varit över innan den ens börjat!

Den kloke är långsam i sitt tal och snabb i sin handling.

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.